Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

The Playmates

Dannet: 1966
Splittet: 1977
Fra: Trondheim

Jenteband fra Trondheim, startet i 1966 og eksisterte i to perioder på 60- og 70-tallet. The Playmates var det første jentebandet fra Trondheim som ga ut LP. Medlemmene fra starten var Berit Langø (senere Halvei) på bass, Irene Lund (senere Buxrud) på trommer, Inger Lise Rasmussen på gitar og Rigmor Østmo (senere Lund) på sang og gitar. De ble oppdaget av manageren Barry Matheson, som flyttet jentene til Jessheim, hvor de blant annet fikk instrumental opplæring av band som The.. Les mer..

Jenteband fra Trondheim, startet i 1966 og eksisterte i to perioder på 60- og 70-tallet. The Playmates var det første jentebandet fra Trondheim som ga ut LP. Medlemmene fra starten var Berit Langø (senere Halvei) på bass, Irene Lund (senere Buxrud) på trommer, Inger Lise Rasmussen på gitar og Rigmor Østmo (senere Lund) på sang og gitar.

De ble oppdaget av manageren Barry Matheson, som flyttet jentene til Jessheim, hvor de blant annet fikk instrumental opplæring av band som The Vanguards og The Beatnicks. De var soul-orientert, og spilte blant annet Aretha Franklin- og Motown-materiale. De kom med singelen «Gå forbi»/«Gi ikke opp» i 1967. De spilte også support for Small Faces og Traffic, og medvirket i fjernsynsprogrammet Pop-Korn. Ellen Waaler var vokalist i bandet i på slutten av 60-tallet, etter at Rasmussen og Langø var utsatt for en bilulykke.

Langø og Rasmussen spilte vinteren 1968–69 i Geir Wentzels orkester, og backet Inger Lise Andersen (senere Rypdal) på turné i Norge og Sverige. De to var også senere med i countrybandet Nilsson’s fra Trøndelag.

I 1975 startet The Playmates opp igjen, med Langø og Østmo fra den opprinnelig besetningen. Langø spilte nå trommer, mens Heidi Holås kom inn på bass og Grete Nilsen spilte orgel. De utga albumet Meet The Playmates og singelen «Wait And See»/«Leavin' For Love» i 1975. Denne utgaven av The Playmates ble oppløst etter et par år. En gjenforeningskonsert med den originale besetningen fant sted i 1987.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Berit Langø Bass (1966 - 1975), trommer (1975 - )
Ellen Waaler Vokal
Grete Nilsen Orgel (1975 - 1977)
Heidi Holås Bass (1975 - 1977)
Inger Lise Rasmussen Gitar
Irene Lund Trommer
Rigmor Østmo Vokal, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Rocks Skattkammer vol. 8: The Saunters Greatest Leftovers and More Golden Oldies From the Swinging 60's In Trondheim
2005
Diverse artister
Maiden Voyage
2003
Diverse artister
Norsk Rocks Skattkammer - Vol. 1 (Trondhjæm Trondhjæm)
2001
Diverse artister
Trondhjæm, Trondhjæm
1987
Diverse artister
Nærbilde Av Norwegian Non-Stop Disco
1977
Diverse artister
Norwegian Non Stop Disco Sensation
1977
Diverse artister
Sommerdiskotek
1977
Diverse artister
Danse Party
1976
Diverse artister
16 Norske Stjerneartister
1976
Diverse artister
Norske Topplåter
1975