Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Norsemen

The Norsemen var en norsk sanggruppe som startet opp på Veitveit i Oslo i 1957, da de begynte å synge jazz og evergreens hjemme hos Kåre Tingbjør. Kvartetten ble først kjent gjennom Opp Med Dampen-programmene på NRK radio, og debuterte på plate i juni 1961 med singelen ”Slabberlabberlabb (Tango Bombastico) / Endelig, endelig solskinn”. Her var de backet av Willy Andresens Orkester. Ytterligere to singler for Philips fulgte i 1962. I 1963 kom den første av i alt fem.. Les mer..

The Norsemen var en norsk sanggruppe som startet opp på Veitveit i Oslo i 1957, da de begynte å synge jazz og evergreens hjemme hos Kåre Tingbjør. Kvartetten ble først kjent gjennom Opp Med Dampen-programmene på NRK radio, og debuterte på plate i juni 1961 med singelen ”Slabberlabberlabb (Tango Bombastico) / Endelig, endelig solskinn”. Her var de backet av Willy Andresens Orkester.

Ytterligere to singler for Philips fulgte i 1962. I 1963 kom den første av i alt fem singler for Triola. På denne tiden var besetningen Finn Stenslett, Kåre Tingbjør, Torstein Heen og Steinar Bredengen. The Norsemen underholdt også ved sykehus, og lagde dessuten musikk til flere reklamefilmer. Verdens Gang skrev for øvrig følgende om den første singelen for Triola: ”Sangen de fire karene presterer er bedre enn sangene de synger.”

The Norsemen fortsatte å opptre i norsk radio, bl.a. i Refrenget-serien sammen med Willy Andresen, Arnt Haugen, Inger Jacobsen og svenske Thore Skogman. Gruppen opptrådte også opptrådte i flere fjernsynssendinger med Odd Grythe, slik som På direkten-programmene fra 1965.

I 1972 kunne The Norsemen feire 15-årsjubileum som sanggruppe. Da var følgende personer medlemmer: Steinar Bredengen, Kåre Tingbjør, Erik Sanne, Frank Thomassen og Leif Ørn. Samme år samarbeidet de med Fredrik Friis på LP-platen Ennå fins det sjømenn (Columbia). Dette samarbeidet ble gjentatt på I Kongens Klær fra 1977. Året etter medvirket Friis og The Norsemen i et av Husker du-programmene. Da besto gruppen av disse fem: Steinar Bredengen, Finn Stenslett, Kåre Tingbjør, Andreas Besby og Olav Nikolaysen. Den sistnevnte er for øvrig far til Ellen Nikolaysen.

Så sent som i 2002 ga de godt voksne medlemmene i The Norsemen ut CD-platen Stemninger og rytmer. Her bidro både Fredrik Friis og Ivar Bright Myhre med tekster.

Utgivelser (album)

The Norsemen
Stemninger
2002