Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Low Frequency In Stereo

Dannet: 2001
Fra: Haugesund

The Low Frequency In Stereo debuterte på plate i 2001, og var en av de første norske gruppene som ble regnet inn i den såkalte ”post rock”-sjangeren. De startet som et rent instrumentalt band, og var en periode bosatt i København. Musikken deres inneholder elementer fra både ambient- og lo fi-scenen, krautrock og psykedelia, men må samtidig sies å være godt plantet i en elektronisk samtid. The Low Frequency In Stereo deltok bl.a. på SXSW-festivalen i USA i 2005, og.. Les mer..

The Low Frequency In Stereo debuterte på plate i 2001, og var en av de første norske gruppene som ble regnet inn i den såkalte ”post rock”-sjangeren. De startet som et rent instrumentalt band, og var en periode bosatt i København. Musikken deres inneholder elementer fra både ambient- og lo fi-scenen, krautrock og psykedelia, men må samtidig sies å være godt plantet i en elektronisk samtid.

The Low Frequency In Stereo deltok bl.a. på SXSW-festivalen i USA i 2005, og har generelt fått god mottagelse internasjonalt. De tok en lengre pause etter den Jørgen Træen-produserte ”Futuro” i 2009, men slapp i oktober 2013 det nye albumet ”Pop Obskura” på Long Branch recordsLong Branch Records i Tyskland. Bandet har etter hvert spilt mer enn 300 konserter utenfor Norges grenser.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Hanne Andersen Tangenter, trompet, vokal, gitar
Linn Frøkedal Tangenter, gitar, tamburin, vokal
Njål Clementsen Gitar
Ole Øvstedal Gitar (2006)
Per Steinar Lie Bass, vokal
Ørjan Haaland Trommer, tangenter, vokal

Medvirker på

Diverse artister
Twenty Centuries of Stony Sleep band
2010
Diverse artister
21 produsent;utøver
2006
Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005