Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Lollipops

Dannet: 1989
Splittet: 1995
Fra: Bergen

Lollipop er navnet på både en TV-serie, en plateserie og et ensemble. Det er også blitt et begrep, der uttrykket «Lollipop-musikk» gjerne brukes for å beskrive popmusikken fra perioden 1955–65. Selve navnet ble hentet fra tittelen på en slager fra 1958 med den amerikanske jentegruppen The Chordettes. Lollipop ble skapt av Rune Larsen, og var i utgangspunktet en TV-serie der man skulle mimre over 50- og 60-tallet mens et orkester spilte noen av de.. Les mer..

Lollipop er navnet på både en TV-serie, en plateserie og et ensemble. Det er også blitt et begrep, der uttrykket «Lollipop-musikk» gjerne brukes for å beskrive popmusikken fra perioden 1955–65. Selve navnet ble hentet fra tittelen på en slager fra 1958 med den amerikanske jentegruppen The Chordettes.

Lollipop ble skapt av Rune Larsen, og var i utgangspunktet en TV-serie der man skulle mimre over 50- og 60-tallet mens et orkester spilte noen av de mest kjente sangene fra samme periode. Den første serien ble vist våren 1989, og ble en kjempesuksess. En LP med 14 slagere i blåkopiversjoner ble utgitt høsten 1989, og solgte nesten 95 000 eksemplarer. Suksessen fortsatte i 1990 med ny TV-serie og ny plate, denne gang på gul vinyl, og nytt storsalg – 81 000. Den tredje platen, Lollipop Jukebox, solgte 37 000. Etter en lengre pause, der man bedyret at Lollipop var et avsluttet kapittel, ble en tredje TV-serie laget i 1995.

Larsens to viktigste medspillere, musikalsk sett, var Tor Endresen og Trygve Thue. Endresen fikk sitt endelige gjennombrudd takket være TV-serien, mens Thue fikk vist all sin ekspertise gjennom jobben som produsent, arrangør og kapellmester for backingbandet The Lollipops. Dette bandet besto av Thue (gitar), Stein Hauge (vokal, gitar), Ole Amund Gjersvik (bass), Øyvind Haugland (trommer) og Geir Johannessen (piano). De to sistnevnte var også kjent som duoen Mostly Robinson.

Larsen og Endresen var de mest fremtredende solistene på både skjerm og plate. Andre viktige artister som deltok, var Helge Nilsen, Karoline Krüger, Mostly Robinson og Stein Hauge. Carola var gjest på Lollipop Jukebox. I tillegg til TV-seriene og platene, gjennomførte Lollipop landsomfattende turneer i 1991 og 1995. Opptak fra disse ble utgitt på video.

Medlemmer

Ole Amund Gjersvik Bass
Rune Larsen Vokal
Stein Hauge Vokal, Gitar
Tor Endresen Vokal
Trygve Thue Gitar
Øyvind Haugland Trommer

Utgivelser (album)

The Lollipops
Lollipop Jukebox
1991

Medvirker på

Diverse artister
Lollipop 2
1990
Rune Larsen, Tor Endresen
Lollipop
1989