Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Loch Ness Mouse

Dannet: 1992
Fra: Oslo

Popinspirert band med tilholdssted i Oslo, dannet i 1992. The Loch Ness Mouse består av brødreparet Ole Johannes Åleskjær på sang og gitar og Jørn Oddvar Åleskjær på gitar. Disse er grunnpillarene i The Loch Ness Mouse. Brødrene kommer fra Hemnes i Høland, og startet sammen med trommeslageren Bryan Hayes og bassisten Morten Holmqvist. De laget den nydelige EP-en From The Countryside for Perfect Pop i 1993, men først fem år senere kom albumdebuten, en pop-CD med tittelen Flair For.. Les mer..

Popinspirert band med tilholdssted i Oslo, dannet i 1992. The Loch Ness Mouse består av brødreparet Ole Johannes Åleskjær på sang og gitar og Jørn Oddvar Åleskjær på gitar. Disse er grunnpillarene i The Loch Ness Mouse. Brødrene kommer fra Hemnes i Høland, og startet sammen med trommeslageren Bryan Hayes og bassisten Morten Holmqvist.

De laget den nydelige EP-en From The Countryside for Perfect Pop i 1993, men først fem år senere kom albumdebuten, en pop-CD med tittelen Flair For Darjeeling. I 1997 overtok Emil Nikolaisen trommestikkene, og rundt årtusenskiftet kom to EP-er, Ceylon Sailor i Norge og Busman’s Holiday i USA. Bandet hadde nå gjennomgått et ganske radikalt stilskifte, og var nå mer inspirert av amerikansk vestkystpop fra 70-tallet, som Steely Dan og Fleetwood Mac.

Nikolaisen sluttet i 2002, da han fikk nok å gjøre i Silver. Hans plass ble overtatt av søsteren Hilma. Samme år begynte Helga Trømborg på keyboards, men i 2003 ble The Loch Ness Mouse kvintett. Da sluttet Holmqvist, Henriette Akerholt spilte trommer, mens Hilma Nikolaisen gikk over til å spille bass. Dette er også besetningen på deres tredje album.

Medlemmer

Ådne Hovda Bass
Benjamin Pyke Gitar (tidligere medlem)
Bryan Hayes Trommer ( - 1997)
Christina Høgetveit Staxrud Vokal
Emil Nikolaisen Trommer (1997 - 2002)
Espen Høydalsvik (tidligere medlem)
Håvard Krogedal Bass (tidligere medlem)
Helga Trømborg Keyboards (2002 - )(tidligere medlem)
Henriette Akerholdt Trommer (2003 - )(tidligere medlem)
Hilma Nikolaisen Trommer (2002), bass (2003 - ) (tidligere medlem)
Jørn Oddvar Åleskjær Gitar, låtskriver
Kåre Eriksen Gitar
Kjartan Vestvik Keyboards
Martin Sivertsen (tidligere medlem)
Morten Holmqvist Bass ( - 2003)
Morten Øby (tidligere medlem)
Ole Johannes Åleskjær Vokal, gitar
Ruben Rott Dalen Trommer
Torstein Krogedal Saksofon