Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Last James

Dannet: 1990
Også kjent som: Moon In June
Fra: Oslo

Osloband startet rundt 1990 av Lars Pedersen (sang og diverse instrumenter), synonymt med When, og tidligere med i bl.a. Hærverk, PullOut og Holy Toy, og Rune Nilsen (sang og diverse instrumenter). De to hadde kjent hverandre siden tenårene, og Last James oppsto ut i fra et ønske om å gjøre noe med låtskisser de to hadde laget sammen på den tiden. Samtidig var det et popbehov som Pedersen hadde, til avveksling fra de mer eksperimentelle tingene.. Les mer..

Osloband startet rundt 1990 av Lars Pedersen (sang og diverse instrumenter), synonymt med When, og tidligere med i bl.a. Hærverk, PullOut og Holy Toy, og Rune Nilsen (sang og diverse instrumenter). De to hadde kjent hverandre siden tenårene, og Last James oppsto ut i fra et ønske om å gjøre noe med låtskisser de to hadde laget sammen på den tiden. Samtidig var det et popbehov som Pedersen hadde, til avveksling fra de mer eksperimentelle tingene han ellers bedrev. Sammen hadde de som Moon In June allerede i 1984 vinyldebutert med singelen «Ramona».

Last James’ utgangspunkt var melodiøs popmusikk, inspirert av 60-talls-band som Beach Boys. I 1993 tok bandet i bruk prefikset The, og fremsto dessuten som trio – Nilsen var ute – Haakon Ellingsen og Lars Lillo-Stenberg inne, sammen med Pedersen. Det var tre mann, tre låtskrivere og tre vokalister med likelig fordelt plass både til sanger og synging på albumet The Last James, som kom i 1993.

På neste utgivelse, Kindergarten, var The Last James atter en duo, bestående av Pedersen og Ellingsen, som selv trakterte alt fra gitarer, bass, trommer og synther til mellotron, xylofon og harmonium, i tillegg til at de hyret inn gjestemusikere for styrking av enkeltlåter. Ellingsen-komposisjonen «Better Put Some Light In Here» ble under navnet «Light Of Hope» spilt inn av oslobandet BigBang på deres EP Smiling For (2001).

Pedersen fortsatte sitt soloprosjekt When inn i det nye årtusenet. Ellingsen debuterte med sitt enmannsprosjekt Gramophones og albumet The Last Dreamer (Mega) i 1997, og fulgte opp med Minstrel (Perfect Pop) som Haakon i 2001.

I 2004 kom albumet What Is To Come...? (Perfect Pop) fra Ellingsen, utgitt av Sir Haakon and the Popular Musicians – en fortsettelse av den musikalske reisen han startet med Minstrel, en vandring bakover i pastoral anglosaksisk musikk-/litteraturhistorie, med stoppesteder på 70-tallet og kulturell bagasje som Nick Drake, John Martyn, Finn Coren og The Beatles, og med både fløyte, mandolin og bouzouki i sekken.

(The) Last James er med på samlealbumene Voices Of Wonder – A Compilation (1994), Peek-A-Böö! (1994) og A Sampler From Voices Of Wonder And Metal Art Disco (1995).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Håkon Ellingsen Vokal, div. instr. (1993 - )
Lars Lillo-Stenberg Vokal (1993 - 1995)
Lars Pedersen Vokal, div. instr.
Rune Nilsen Vokal, div. instr. ( - 1993)

Utgivelser (singel/EP)

The Last James
For a Long Long Time
1993