Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Ice-Beats

Fra: Kirkenes

The Ice-Beats var en instrumental beat-gruppe fra Kirkenes. De begynte som The Streakless i 1964, og vant året etter en landsomfattende talentkonkurranse i regi av Nera / RCA og ungdomsbladet Det Nye. Den første spillejobben som The Ice-Beats skal ha vært på Gruven i februar 1965. The Ice-Beats besto av Kurt Samuelsen på hammondorgel, piano, gitar og trekkspill, Jan Tro på elektrisk bass og piano, Arne Furstrand på trommer og Terje Mathisen på sologitar. Alle medlemmene var mellom 17 og.. Les mer..

The Ice-Beats var en instrumental beat-gruppe fra Kirkenes. De begynte som The Streakless i 1964, og vant året etter en landsomfattende talentkonkurranse i regi av Nera / RCA og ungdomsbladet Det Nye. Den første spillejobben som The Ice-Beats skal ha vært på Gruven i februar 1965.

The Ice-Beats besto av Kurt Samuelsen på hammondorgel, piano, gitar og trekkspill, Jan Tro på elektrisk bass og piano, Arne Furstrand på trommer og Terje Mathisen på sologitar. Alle medlemmene var mellom 17 og 19 år gamle, og hadde investert i relativt kostbart utstyr. Ellers medvirket også Sigurd Berg-Hagen som vokalist iblant.

Som en del av premien fikk The Ice-Beats spille inn to singler for RCA Victor]. Dette var ”What's That For? / Møte i Roma” og ”Humlens flukt / I'm Forever Blowing Bubbles”, som begge kom ut i 1965. De backet også Åse Dahl, som hadde vunnet solistklassen i den samme konkurransen, på singelen ” Gå ikke i fra meg / Vidda der nord”. Alle disse platene ble lansert under slagordet Polar sound.

The Icebeats og Åse Dahl opptrådte også i NRK-programmet Ten-pluggen høsten 1965, men dette opptaket ser dessverre ut til å være slettet. ”What’s That For?” var skrevet av Kurt Samuelsen, som også hadde spilt orgel med et annet instrumentalband fra Kirkenes: The Scavers, som senere ble grunnstammen i norske Popol Vuh.

Kurt Samuelsen tok eksamen ved Tromsø lærerskole i 1970, og var dessuten musiker i Danmark rundt 1970-71, med hammondorgel som instrument. Han har senere arbeidet som lærer og musiker, og har vært leder for Tromsø trekkspillklubb. Han har ellers skrevet flere komposisjoner. På 80-tallet var han arrangør på plater med bl.a. Tove Karoline Knutsen (Veintetid, 1984) og Trygve Hoff (Rækved og lørveblues, 1985). I 1991 ga han ut kassetten Trekkspill! Trekkspill! med Kjell Harald Langhaug.

Jan Tro flyttet til Trondheim for å studere musikk. Her medvirket han på flere utgivelser, inkludert Knutsen & Ludvigsen-platene Knutsen & Ludvigsen (NorDisc, 1970), Brunost No Igjæn? (Karussell, 1972) og Nr. 3 – Tut (Polydor, 1974). Han spiller dessuten bass på de tre første platene med Bodega Band, der også broren Nils Tro var med. Han har senere jobbet som forsker innen akustikk, og har skrevet flere bøker om emnet. Han var en pådriver for etableringen av jazzlinja ved NTNU, og har senere medvirket på flere jazz-plater.

Kurt Samulesen medvirker ellers på singelen ”Jealous Boy / Heartless” med Kari-Ann og Rigmor fra 1966. Tre av innspillingene til The Ice-Beats er med på det doble samlealbumet Norwegian Instrumental Rarities (Triola, 1995).

Medlemmer

Jan Tro Bass
Kurt Samuelsen Komp gitar/orgel og trekkspill
Terje Mathisen Solo gitar