Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Hunters

Fra: Mosjøen

The Hunters ble startet høsten 1962 av Per Langebeck (gitar), Ørnulf Langebeck (gitar), Tor Arne Johansen (trommer) og Thorn Hanes (bass). Gruppen holdt til i kjelleren hjemme hos Per i nesten et år før de hadde sin debutkonsert tirsdag 8. oktober 1963 i Folkets Hus på Gressvik. Torsdag 24. oktober var de booket inn på Tøyhuset i Gamlebyen for å spille på rekruttenes avslutningsfest. De skiftet navn, og dette var første opptreden med.. Les mer..

The Hunters ble startet høsten 1962 av Per Langebeck (gitar), Ørnulf Langebeck (gitar), Tor Arne Johansen (trommer) og Thorn Hanes (bass). Gruppen holdt til i kjelleren hjemme hos Per i nesten et år før de hadde sin debutkonsert tirsdag 8. oktober 1963 i Folkets Hus på Gressvik.

Torsdag 24. oktober var de booket inn på Tøyhuset i Gamlebyen for å spille på rekruttenes avslutningsfest. De skiftet navn, og dette var første opptreden med The Blackbirds. I november sluttet både Ørnulf og Tor Arne, og inn kom i stedet Eivind Simensen på gitar og Svein Antonsen på trommer. På nyåret 1964 fikk The Blackbirds med seg Terry Stone alias Leif Simensen (sang) som gjesteartist. Musikkstilen var shadows og beat, og både sjølkomponerte og lånte låter sto på repertoaret.

The Blackbirds deltok sammen med The Cliftons i Østfoldmesterskapet i pop i 1964, men nådde ikke opp. Det ble i stedet «lagkameraten» The Cliftons som sikret seg seieren.

Etter sommerferien sluttet Per Langebeck, og Svein Antonsen tok over gitaren, og inn på trommer kom Bjørn Hagering. The Blackbirds skiftet nå igjen navn, denne gang til The Silver Clouds.

I oktober 1964 fikk de med seg Arne Syversen på orgel. De ble trukket ut til å delta på Østfoldmesterskapet i pop 4. februar 1965 i Folkets Hus i Sarpsborg. The Silver Clouds kom på en andreplass etter sarpsborgbandet The Dynamites, og før haldenbandet The Lunick. Disse tre bandene fikk som premie lov til å spille inn en singel hver hos Arne Bendiksen. The Silver Clouds valgte ut låtene ”Donna” og ”Just Fine”, og for første og siste gang sang Arne Syversen i dette bandet.

Etter at singelen kom ut i mai, ble de kontaktet av Per Gunnar Jensen som var leder for plateselskapet Manu, og tilbudt en tysklandsturné på to måneder. The Silver Clouds satte straks i gang forberedelsene, men så sluttet Svein Antonsen, og i stedet fikk de med seg Jens Kristian Gulbrandsen på rytmegitar. De skulle også ha med seg den kvinnlige vokalisten Gulle Orre, mens sangeren Sverre Nordmann Johnsen alias John Normann (kalt «gutten med sølvstrupen») var turleder.

Like før avreisen til Rostock i Øst-Tyskland ble Arne Syversen syk og måtte legges inn på sykehus. Resten av gjengen reiste i forveien. Per Gunnar Jensen reiste ned senere sammen med Wenche Myhre som skulle opptre samme sted.

Turnéen startet i midten av juni. The Silver Clouds var booket inn som fast band på nattklubben Storckenclub, mens de spilte på festivaler og andre arrangementer om dagen. Dette var Øst-Tyskland, og de fikk streng beskjed om ikke å bevege seg mens de spilte. Den minste vrikking kunne skape hyling og kaos blant tilhørerne! Overtredelse ville føre til utvisning fra landet.

The Silver Clouds klarte å overholde denne bestemmelsen, verre gikk det med Gulle Orre. Hun begynte å gå ut med gutter om kveldene og ble utvist etter en måned. I stedet kom den svenske sangerinnen Maj-Britt med. John Normann, som hittil hadde vært reiseleder, ble overrasket over The Silver Clouds og begynte som vokalist i gruppen. Bandet skiftet deretter navn til The Bees, som var kortere og enklere å huske. Gruppen fikk tilbud om å spille i Polen, men måtte takke nei da de ennå hadde noen uker igjen i Tyskland.

Da The Bees kom hjem til Fredrikstad i august, ble de møtt på stasjonen av et par hundre jublende ungdommer, og to biler sto klare til å frakte dem til «Blaker» hvor de skulle ha en hjemkomstopptreden, men instrumentene kom ikke. De var blitt igjen på den tyske grensen. Et mosseorkester måtte overta jobben. På neste opptreden på Biblioteket fikk de låne utstyret til haldengruppen The Lunick.

Rett etter hjemkomsten ville Per Gunnar Jensen at bandet skulle spille inn en singel. Bandet reiste til et studio i Oslo og spilte inn låtene ”I hope you will stay” og ”Multiplication”. Disse kom ut på Manu i oktober 1965.

The Bees ble på høstparten tilbudt en turné til Egypt, men de hadde truffet på en del tvilsomme egyptere under oppholdet i Tyskland og var derfor skeptiske overfor tilbudet. Svaret ble av denne og/eller andre grunner nei takk. Det ble i stedet satt opp en finlandsturné som skulle starte en gang på vårparten 1966.

I februar kom det til en del stridigheter i gruppen foruten økonomiske problemer. Det resulterte i at Thorn Hanes forlot bandet, tett etterfulgt av Bjørn Hagering og Eivind Simensen. Etter dette så ikke gruppen noen grunn til å fortsette, og The Bees ble oppløst i mars 1966.