Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

The Ghostriders

Dannet: 1982
Fra: Halden

Rockeband fra Halden, startet i juni 1982 av vokalisten Morten Milde og gitaristene Kalle Storm Andersen og Stein Ramberg. De var tre kompiser som hadde spilt sammen før. Alle tre var i varierende grad med i Front Page, og Ramberg og Andersen var med i The Young Lords/Saturday Cowboys. Som med Front Page handlet det også her om tett og hard rock’n’roll, men med et mer doomaktig preg, både musikalsk og imagemessig. Da de album­debuterte, var det med hjelp.. Les mer..

Rockeband fra Halden, startet i juni 1982 av vokalisten Morten Milde og gitaristene Kalle Storm Andersen og Stein Ramberg. De var tre kompiser som hadde spilt sammen før. Alle tre var i varierende grad med i Front Page, og Ramberg og Andersen var med i The Young Lords/Saturday Cowboys.

Som med Front Page handlet det også her om tett og hard rock’n’roll, men med et mer doomaktig preg, både musikalsk og imagemessig. Da de album­debuterte, var det med hjelp fra Bjørn «Julle» Juliusson på trommer og Ulf Richter Svendsen på bass, også disse gamle kjente, fra hhv. Young Lords/Saturday Cowboys og Front Page.

The Ghostriders holdt det gående til langt ut på 80-tallet, og mange andre haldensere og andre var innom bandet, som Steinar Karlsen og Chris Nielsen (begge eks Front Page), Arthur Holøien, Geir Sundstøl, Geir Johansen og Markus Linge.

Andersen startet parallelt sitt eget The Last Detail, hvor han selv sto for vokaljobben. Først mot slutten av 90-tallet skulle dette la seg dokumentere på CD: albumet Passing Windows, hvor både «Julle» og Holøien var sentrale medspillere. Ramberg var innom Backstreet Girls, Casino Steels band og The Contenders. Milde har parallelt med musikken gjort seg bemerket i østfoldområdet som skuespiller.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bjørn Juliusson Trommer