Gjør endringer

The Getaway People

Dannet: 1994
Fra: Stavanger

Stavangerband startet i 1994 av Per Kristian Ottestad (vokal, tidligere i bl.a. 2 Brave), Pål Morterud (bass), Espen Noreger (trommer, fra Peltz), Arne Hovda (keyboard) og Harald Halle (gitar). Sistnevnte sluttet i 1996, og ble erstattet av Stein Bjelland. Allerede fra starten var det klart at bandet ønsket å nå ut over landets grenser. Det var snakk om storsatsing, og Amerika var hovedmålet. Ingen norske selskaper ville gi dem kontrakt, men i 1997 fikk The Getaway People kontrakt med amerikans­ke.. Les mer..

Stavangerband startet i 1994 av Per Kristian Ottestad (vokal, tidligere i bl.a. 2 Brave), Pål Morterud (bass), Espen Noreger (trommer, fra Peltz), Arne Hovda (keyboard) og Harald Halle (gitar). Sistnevnte sluttet i 1996, og ble erstattet av Stein Bjelland. Allerede fra starten var det klart at bandet ønsket å nå ut over landets grenser. Det var snakk om storsatsing, og Amerika var hovedmålet. Ingen norske selskaper ville gi dem kontrakt, men i 1997 fikk The Getaway People kontrakt med amerikans­ke Columbia Records, og platedebuterte for dem tidlig i 1998. Samtidig dro de på en omfattende USA-turné, hvor de besøkte samtlige amerikanske stater unntatt Nord- og Sør Dakota, Alaska og Hawaii.

Album nummer to, Turnpike Diaries, ble påbegynt i Stavanger, men gjort ferdig i New York, og utgitt sommeren 2000. En del låter ble senere innspilt med tanke på et tredje album, men dette ble aldri gjort ferdig. En del av piffen forsvant etter hvert, medlemmene begynte å skli fra hverandre, og bandet ble lagt på is. Men The Getaway People har aldri blitt offisielt oppløst.

En del av bandets musikk har blitt brukt i filmer og TV-serier som Muppet Show, og de hadde også kjenningsmelodien til TV-serien Young Americans.

To av medlemmene har senere bosatt seg i USA. Ottestad har markert seg som låtskriver der, og er bl.a. kreditert for deler av låten «Come Undone» for Robbie Williams. Han og Hovda har også levert låten «I Know How To Love You Well» til country­stjernens Tim McGraws album Tim McGraw & The Dancehall Doctors (2002). Ottestads første soloalbum, med samme navn som mannen selv, ble utgitt i april 2004. Sammen med David Eriksen leverte Ottestad også vinnermelodien i norske Melodi Grand Prix i 1998: «All I Ever Wanted Was You», fremført av Lars Fredriksen.

Espen Noreger bosatte seg også i USA, og har bedrevet ymse studiovirksomhet der. Hovda har spilt på utallige plater, med bl.a. Leif og Kompisane, Morten Abel og ikke minst Robbie Williams.

Medlemmer

Arne Hovda Keyboards (1994 - 2001)
Espen Noreger Trommer
Harald Halle Gitar ( - 1996)
Pål Morterud Bass
Per Kristian Ottestad Vokal
Stein Bjelland Gitar (1996 - )