Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Firebeats Inc.

Dannet: 1964
Splittet: 1980
Også kjent som: Firebeats
Fra: Oslo

Gruppe fra Oslo, dannet i 1964 av Yngve Bjerke (vokal, gitar) og hans bror Walther (bass). De første årene var The Firebeats et beatband (derav navnet), men ved inngangen til 70-tallet forandret de stil og ble et danseband med vokalisten Ingjerd Helén i front. Yngve Bjerke debuterte offentlig i 1959 under «Oslo-mesterskapet i rock-sang». Det var dermed en ganske erfaren ung mann som startet The Firebeats fem år senere, og han skrev også de.. Les mer..

Gruppe fra Oslo, dannet i 1964 av Yngve Bjerke (vokal, gitar) og hans bror Walther (bass). De første årene var The Firebeats et beatband (derav navnet), men ved inngangen til 70-tallet forandret de stil og ble et danseband med vokalisten Ingjerd Helén i front.

Yngve Bjerke debuterte offentlig i 1959 under «Oslo-mesterskapet i rock-sang». Det var dermed en ganske erfaren ung mann som startet The Firebeats fem år senere, og han skrev også de fleste av låtene som ble spilt inn. I tillegg til Yngve og Walther besto bandet på denne tiden av Øystein Bråthen (gitar) og Aage Mjøs (trommer). Gruppen fikk kontrakt med EMI i 1965, og debuterte på etiketten His Master’s Voice med singelen «Let Me Tell You»/«Little Girl» – begge låter komponert av Bjerke. Året etter skiftet gruppen navn til Firebeats Inc. og ga ut to nye singler. På den ene av disse forsøkte de seg med amerikansk folkrock på norsk. Albumet Firebeats Inc. fulgte i 1967, en plate som for øvrig er et av de største samleobjektene i norsk sammenheng. Singel nummer fire og fem kom i henholdsvis 1968 og 1969. Da var gruppen begynt å dreie mer mot lett pop.

Den unge vokalisten Ingjerd Helén ble innlemmet i 1971, etter at hun allerede hadde markert seg både som soloartist og sammen med Torry Enghs. Gruppen kalte seg nå Firebeats & Ingjerd Helén, og besetningen var brødrene Bjerke, Bjørn Borg (gitar) og Knut Lanseng (trommer). Den nye gruppens første LP-er, Tiden går og Herlige søndag, besto begge av kjente slagere fra utlandet tilsatt norske tekster. Produsent for begge plater var Johnny Sareussen. Einar Jemtland var produsent for de to neste: Taste Of Hits var en samling kjente slagere med engelske tekster, mens låtskriveren Yngve Bjerke endelig vendte tilbake på vinyl i 1976 på LP-en som bare lød navnet Firebeats & Ingjerd Helén.

Gruppen gjorde også stor suksess i Danmark på 70-tallet, og deres siste LP sammen ble innspilt for det danske markedet med Per Rasmussen som produsent. Innen den tid hadde Walther Bjerke overlatt bassen til Erik Schellhorn. Albumet Firebeats Again inneholdt kjente slagere med engelske tekster, ispedd tre originaler fra Yngve Bjerke. Firebeats ble oppløst i 1980.

Medlem i

Firebeats & Ingjerd Helén gruppenavn, også kjent som Firebeats

Medlemmer

Aage Mjøs Trommer (1964 - 65)
Arild Hansen Trommer (1966-1971)
Bjørn Borg Gitar
Enok Strand Bass, Keyboards, Vokal
Erik Schellhorn Bass
Ingjerd Helén Vokal (1971 - 1980)
Knut Lanseng Trommer (1974- 80)
Tom Freddy Paulsen Trommer (1971 - 1974)
Walther Bjerke Bass
Yngve Bjerke Vokal, gitar
Øystein Bråthen Gitar (1962 - 66)