Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

The Falcons

Dannet: 1961
Fra: Gjøvik

Popgruppe fra Gjøvik som var aktiv på 60-tallet og startet opp igjen i 2001. I Hunndalen på Gjøvik var Rune Solberg nabo med tvillingene Knut og Åge Larsen. På slutten av 50-tallet begynte de å spille sammen under navnet Flaming Star. I 1960 slo The Shadows gjennom, og inspirert av dette begynte de å jakte på en som kunne spille bassgitar. Svein Antonsen kunne ikke det, men ble likevel bassgitarist i The Falcons da de startet opp i 1961. Solberg.. Les mer..

Popgruppe fra Gjøvik som var aktiv på 60-tallet og startet opp igjen i 2001.

I Hunndalen på Gjøvik var Rune Solberg nabo med tvillingene Knut og Åge Larsen. På slutten av 50-tallet begynte de å spille sammen under navnet Flaming Star. I 1960 slo The Shadows gjennom, og inspirert av dette begynte de å jakte på en som kunne spille bassgitar. Svein Antonsen kunne ikke det, men ble likevel bassgitarist i The Falcons da de startet opp i 1961. Solberg slo trommer, Knut Larsen spilte rytmegitar og broren trakterte sologitaren.

I 1964 ble det avholdt en talentkonkurranse på Rondo i Oslo hvor det ble dobbeltseier for Toten. Vant gjorde Brio Band, som fikk platekontrakt med Manu. På annenplass kom The Falcons, som fikk platekontrakt med Arne Bendiksen.

Dette resulterte i singelplata Piggtråd, en låt som har blitt en kultlåt i ettertid. Shadowsmusikken blir ofte kalt for piggtrådmusikk.

Gruppa ble raskt populær, og fikk egen fanklubb. De delte scene med artister som Wenche Myhre, Arne Bendiksen og Erik Bye. Allerede fra 1961 reiste de rundt med Ingjerd Helen som vokalist. Ingjerd Helen og Svein Antonsen sang flere duetter, men 80% av repertoaret var instrumentalt. Et par år var Kjell Dyrud med på vokal.

The Falcons’ originalbesetning la ned i 1965, men Svein Antonsen fortsatte med nye folk. Arnstein Kjelstad kom inn på keyboards, Sveinung Ovensjø på gitar og Arild Kristiansen på trommer. Hovedgrunnen til at originalbesetningen ga seg var militærtjeneste.

I 1967 spilte de inn to singler, den ene på norsk. Det var meningen at den også skulle være på engelsk, men Arne Bendiksen snudde om kort tid før innspilling. I 1969 ble The Falcons oppløst, og Svein Antonsen begynte hos Eddy Zoltan. Fra 1986 til 1996 spilte han i Smile.

I 2001 ble den originale besetningen gjenforent. Bortsett fra Antonsen var det da ingen som hadde spilt i band siden før militærtjenesten midt på 60-tallet.

De opptrådte på et stort arrangement i Fjellhallen på Gjøvik med over 1700 tilskuere som ga dem stående applaus. Senere har de gjort flere opptredener, blant annet på Shadowsfestivalen i 2002 og Gammelpopfestivalen i Bodø. De spiller fortsatt i 2009.

Medlemmer

Åge Larsen Sologitar
Arild Kristiansen Trommer
Arnstein Kjelstad Keyboards
Kjell Dyrud Vokal
Knut Larsen Rytmegitar
Rune Solberg Trommer
Svein Antonsen Bass
Sveinung Hovensjø Gitar