Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

The Cornflakes

Dannet: 1994
Fra: Halden

The Cornflakes fra Halden ble startet i 1994 av Freddy Holm (sang, gitar), Mikael Jensen (gitar), og Morten Sandmo (trommer). I løpet av sin karriere fremsto de med flere ansikter. På midten av 90-tallet var de et slags pop-grungeband, sang på engelsk, og hadde en hit med «Care». I 1998 skiftet de plateselskap, litt stil, og sang på norsk. De hadde også hovedlåten «Suger» til kortfilmen Mellom min mors bein i 1998. Bandet hadde en del utskiftninger opp gjennom årene, men på.. Les mer..

The Cornflakes fra Halden ble startet i 1994 av Freddy Holm (sang, gitar), Mikael Jensen (gitar), og Morten Sandmo (trommer). I løpet av sin karriere fremsto de med flere ansikter. På midten av 90-tallet var de et slags pop-grungeband, sang på engelsk, og hadde en hit med «Care». I 1998 skiftet de plateselskap, litt stil, og sang på norsk.

De hadde også hovedlåten «Suger» til kortfilmen Mellom min mors bein i 1998.

Bandet hadde en del utskiftninger opp gjennom årene, men på Schizofren hadde de ovennevnte tre fått med seg Håvard Eidsaunet (tidligere CC Cowboys). Eidsaunet sluttet i 2001, The Cornflakes fortsatte imidlertid et års tid til som trio, før de ga seg.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.