Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Terje Nilsen

Født: 26. november 1951
Død: 20. mars 2019
Fra: Bodø / Svolvær

Vokalist, gitarist og komponist, født i Svolvær 26.11.1951. Oppvokst og bosatt i Bodø. Terje Nilsen omtales ofte som Nord-Norges best bevarte hemmelighet. Han skriver underfundige viser med brodd og varme, og fremfører dem med en mørk, særegen sangstemme. Minst to av visene hans – «Mjelle» og «Blå ballade» – er blitt favoritter over det ganske land, uten at artisten selv har vært særlig aktiv på turnéfronten. Fire produksjoner på 25 år vitner ikke om spesielt høy produktivitet. Men Terje Nilsen er.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, født i Svolvær 26.11.1951. Oppvokst og bosatt i Bodø. Terje Nilsen omtales ofte som Nord-Norges best bevarte hemmelighet. Han skriver underfundige viser med brodd og varme, og fremfører dem med en mørk, særegen sangstemme. Minst to av visene hans – «Mjelle» og «Blå ballade» – er blitt favoritter over det ganske land, uten at artisten selv har vært særlig aktiv på turnéfronten.

Fire produksjoner på 25 år vitner ikke om spesielt høy produktivitet. Men Terje Nilsen er en kresen trubadur, han presenterer aldri noe han føler han ikke kan stå for hundre prosent. Alle platene hans er utgitt på små selskap uten stor markedsføring, og han har ikke vært noen hyppig gjest i verken radio eller TV. I lokalmiljøet i Bodø er Nilsen kjent som bohem og livsnyter, en artist som ikke stresser med sin egen karriere, men heller tar hver dag som den kommer.

Debutplaten Æ (1977) ble innspilt i Experience Studio i Mosjøen med Nils J. Øybakken og Nilsen selv som produsenter. Platen inneholdt den originale versjonen av «Mjelle», en vakker hyllest til et lite sted utenfor Bodø. Nilsen brukte navnet Mjelle som metafor for ethvert drømmested, og gjorde således visen til noe mer enn en lokal hyllest. Sangen ble etter hvert omfavnet av folk fra Kirkenes til Lindesnes, mye takket være hyppig radiospilling. Resten av albumet Æ hadde en musikalsk meny som var noe mer rockete enn de senere utgivelsene fra Nilsen.

Seks år tok det før oppfølgeren kom, men det var verdt ventetiden. Pop (1983) ble allerede ved utgivelsen utropt til en nordnorsk popklassiker, med signaturlåten «Blå ballade» i spissen for et knippe fengende låter fremført av et kremlag av musikere. Blant dem var Asbjørn «Asa» Krogtoft, som også var produsent sammen med Nilsen. Albumet ble gjenutgitt av Nord-Norsk Plateselskap i 1997.

Kanskje (1990) inneholdt nyinnspillingen av «Mjelle», samt en fornøyelig versjon av «Baby, It’s Cold Outside» i en norsk variant kalt «Se for et vær det e’». Sånn (1996) ble innspilt med medlemmer fra Dance With A Stranger, og Finn Sletten var produsent.

Terje nilsen fikk Blixprisen i 1997, og i 2002 både Bodø Bys kulturpris og Gammlengprisen i klassen viser.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Crossbreeze Bass, vokal
Halvdan Og Den Gule Fare sang
Voksne Herrers Orkester tekstforfatter -2019

Medvirker på

Maria Haukaas Mittet
Heim
2014
Tore Johansen
Nord komponist;tekstforfatter
2011
Eva Trones
Tango for en komponist;tekstforfatter
2011
Polarlys
Polarlys komponist;tekstforfatter
2010
Blått & Rått
Kjøter vokalist
2009
Polarlys
Mjelle komponist;tekstforfatter
2009
Tonje Unstad
Æ ror aleina utøver
2009
Tungtvann
96%
2007
Tungtvann
Siste skanse komponist;tekstforfatter;utøver
2006
Bodø-Oktetten
Sånn É Vi utøver
2001
Henning Gravrok Band, Marian Lisland
Hyss utøver
1996
Diverse artister
Tiddelibom (Bodø Rockeklubb 1979-1994)
1994
Silje Dons
Kyss, klapp og klem komponist;tekstforfatter
1993
Halvdan Sivertsen
Amerika
1985
Halvdan Sivertsen
Sangen om i morra
1982
Halvdan Sivertsen
Liv laga komponist;tekstforfatter
1981
Halvdan Sivertsen
Nordaførr komponist;tekstforfatter
1979
Halvdan Og Den Gule Fare, Halvdan Sivertsen
Gladiatorglimt (Ode Til Bodø/Glimt) / Syng sjøl
1976
Asbjørn 'Asa' Krogtoft
Brocade komponist;tekstforfatter
1975
Crossbreeze
Crossbreeze komponist;tekstforfatter
1974
Halvdan Sivertsen
Halvdan 23 1/2 år
1973
Egil Eldøen, Elisabeth Moberg, Helge Jordal, Voksne Herrers Orkester
Hem til jul
2013