Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Terje Fjærn

Født: 25. august 1942
Død: 8. juni 2016
Fra: Oslo

Terje Fjærn har vært en av Norges mest benyttete og aktive musikere. Han ble født 25.8.1942 i Oslo, og studerte trompet ved Musikkonservatoriet. Han ble profesjonell musiker i 1967, og ledet orkesteret Bent Sølves, som Kjell Karlsen hadde tatt initiativet til. Han startet orkesteret Terje Fjærns Orkester 1.1.1969. Med i orkesteret var blant andre kjente jazzmusikere som Calle Neumann og Knut Riisnæs. Orkesteret har akkompagnert utallige norske artister opp gjennom årene, både på scene og på plate. .. Les mer..

Terje Fjærn har vært en av Norges mest benyttete og aktive musikere. Han ble født 25.8.1942 i Oslo, og studerte trompet ved Musikkonservatoriet. Han ble profesjonell musiker i 1967, og ledet orkesteret Bent Sølves, som Kjell Karlsen hadde tatt initiativet til. Han startet orkesteret Terje Fjærns Orkester 1.1.1969. Med i orkesteret var blant andre kjente jazzmusikere som Calle Neumann og Knut Riisnæs.

Orkesteret har akkompagnert utallige norske artister opp gjennom årene, både på scene og på plate. Inger Lise Rypdal, Winnie (Solfrid Heier), Gro Anita Schønn, Toril Støa, Stein Ingebrigtsen og Benny Borg var noen blant mange. Den første store slageren kom med Inger Lise Andersen og hennes «Fru Johnsen» i 1968, deretter synes orkesterets inntredener på VG-lista å være utallige som himmelens stjerner. De største treffene på hitlistene han var med på, var plateserien Treff, med bl.a. Inger Lise Rypdal, Stein Ingebrigtsen og Gro Anita Schønn. I årene 1971 til 1977 var serien inne på VG-lista med hele atten plater, og to tredjedeler av dem nådde femteplass eller enda høyere.

Fjærn har også vært ansvarlig for den musikalske siden av utallige revyer og teateroppsetninger, blant annet My Fair Lady i Oslo. Han har også produsert plater for andre, blant andre Dag Frøland, og deltatt i svært mange Grand Prix-finaler. Toppen av kransekaka i så måte var i 1985, da han ledet Bobbysocks frem til førsteplassen internasjonalt med «La det swinge».

I 1998 dro Terje Fjærn samme med flere andre til Las Vegas for å delta i feiringen av Four Freshmens 50-årsdag. Der opptrådte han og de andre for 800 tilskuere, og fikk en ekstatisk mottakelse. Han medvirket ellers i gruppen Fire Fyrer, som også var en hyllest til Four Freshmen. De andre medlemmene var Johan Bergli, Dag Eriksen og Kristian Lindeman.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.