Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Tellusalie

Dannet: 1999

Tellusalie er fra Fredrikstad, og spiller rock med islett av roots og country. Låtskriver Ole Jørgen Ottosen er bror til Tommy Tokyo, og viser mye av den samme teften for hjemmetappet americana-musikk. Bandet debuterte med en EP på Forward Records, som ble gitt ut i 2003. Albumene ”Tangerine Dreams” og ”The Man Across The Fountain” er produsert av Knut Schreiner fra Kåre & The Cavemen, Euroboys og Turboneger. Debutalbumet ble nominert til Spellemannprisen i i rock-kategorien.. Les mer..

Tellusalie er fra Fredrikstad, og spiller rock med islett av roots og country. Låtskriver Ole Jørgen Ottosen er bror til Tommy Tokyo, og viser mye av den samme teften for hjemmetappet americana-musikk. Bandet debuterte med en EP på Forward Records, som ble gitt ut i 2003.

Albumene ”Tangerine Dreams” og ”The Man Across The Fountain” er produsert av Knut Schreiner fra Kåre & The Cavemen, Euroboys og Turboneger. Debutalbumet ble nominert til Spellemannprisen i i rock-kategorien i 2004, mens Dagbladet to år senere mente at 'Is The Outside Still There?' plasserte seg som en av årets ti beste plater.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Alf Viktor Salvesen Gitar
Anders Lie (2) Gitar, keyboards
Andreas Pettersen (2) Trommer
Freddy Antonsen Bass
Ole Jørgen Ottosen Vokal, gitar