Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Sweethearts

I 1968 dro den 18 år gamle Oslojenta Bente Skogstrøm til København. Her fikk hun engasjement som go go-danser hos manageren Pierre Beauvais. Beauvais var en tidligere musiker, som blant annet spilte det danske beatorkesteret The Strangers. Han hadde tidligere dette året startet opp The Ladybirds, som var et rent dansk jenteband, som blant annet vakte oppsikt gjennom å opptre toppløse. Snart ønsket Beauvais å starte et nytt band i samme stil, som skulle ha både svarte og hvite medlemmer... Les mer..

I 1968 dro den 18 år gamle Oslojenta Bente Skogstrøm til København. Her fikk hun engasjement som go go-danser hos manageren Pierre Beauvais. Beauvais var en tidligere musiker, som blant annet spilte det danske beatorkesteret The Strangers. Han hadde tidligere dette året startet opp The Ladybirds, som var et rent dansk jenteband, som blant annet vakte oppsikt gjennom å opptre toppløse.

Snart ønsket Beauvais å starte et nytt band i samme stil, som skulle ha både svarte og hvite medlemmer. Opprinnelig ser The Sweethearts ut til å ha hatt følgende besetning: Tony (bass), Lana (hammondorgel), Mary-Ann (gitar) og Lonni ”Bonnie” Andersen (trommer). Både Lana og Tony var fra Jamaica, og hadde bakgrunn som go go-dansere. Danske Bonnie hadde dessuten vært med i The Ladybirds.

I 1969 var Bente Skogstrøm tilbake i København, blant annet etter et seks måneders opphold i Teheran i Iran, der hun opptrådte ved den fasjonable klubben Alexandra. Hun ble nå bedt om å bli med i bandet. I begynnelsen sang hun, men snart spilte hun også bass. En travel periode fulgte, med en rekke opptredener på klubber, diskoteker og festivaler rundt om i Europa.

The Sweethearts vakte oppsikt for sine sceneshow, men skal også ha hatt gode musikalske ferdigheter. De spilte tidsriktig musikk, inkludert coverlåter av bl.a. The Ronettes og The Searchers. De kvinnelige musikerne gjorde omfattende turnéer i både Vest-Tyskland, Frankrike, Nederland og England, og ble ofte omtalt i europeiske aviser og magasiner.

Ved inngangen til 70-tallet skjedde et medlemsbytte, som førte til at The Sweethearts en stund var et halvt norsk band. Tony og Lana sluttet, mens Cynthia Dunkley kom inn på orgel. Også hun var opprinnelig fra Jamaica. Bandet trengte dessuten en ny gitarist, så Skogstrøm foreslo Ellen Waaler. Hun hadde spilt i The Playmates, og dessuten gitt ut en solosingle på Continental Records i 1969.

The Sweethearts var særlig populære i Tyskland, som ble deres hovedbase. De var til tider også kontroversielle, slik at det hendte at opptredener ble forsøkt stanset. I forbindelse med en spillejobb på en festival i Straubing i Bayern ble medlemmene arrestert av politiet, da de gikk toppløse rundt i gatene.

Den andre utgaven av The Sweethearts ble oppløst i 1970. Ellen Waaler dro da hjem til Norge igjen, der hun snart etablerte seg som skuespiller og kostymedesigner. Bente Skogstrøm ble på sin side med i en ny utgave av The Ladybirds, og turnerte mye med dette bandet også. De spilte bl.a. i Vest-Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland, Belgia, Sveits, Østerrike, Lichtenstein og Iran.

Medlemmer

Bente Skogstrøm Trommer, bass
Ellen Waaler Gitar