Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Sverre Bergh

Født: 2. november 1915
Død: 8. desember 1980
Fra: Hamar

Pianist, dirigent og komponist, 2.11.1915–8.12.1980 fra Hamar. Bror av Øivind Bergh. Sverre Bergh var en sentral skikkelse i Bergens musikkliv, og var blant annet kapellmester ved Den Nationale Scene og direktør for Festspillene. Han var musikkarrangør og pianist i NRK, og skrev scene- og filmmusikk og klaverstykker. Komposisjonene hans har stor stilistisk bredde, og som pianist behersket han mange genre. Fra 1936 var han musiker i Oslo, og var blant annet med i Øivind Berghs Bristolorkester. Det ble mange.. Les mer..

Pianist, dirigent og komponist, 2.11.1915–8.12.1980 fra Hamar. Bror av Øivind Bergh.

Sverre Bergh var en sentral skikkelse i Bergens musikkliv, og var blant annet kapellmester ved Den Nationale Scene og direktør for Festspillene. Han var musikkarrangør og pianist i NRK, og skrev scene- og filmmusikk og klaverstykker. Komposisjonene hans har stor stilistisk bredde, og som pianist behersket han mange genre.

Fra 1936 var han musiker i Oslo, og var blant annet med i Øivind Berghs Bristolorkester. Det ble mange plateinnspillinger for Columbia med dette orkestret, innspillinger som var blant de mest populære på 1940-tallet. I sitt arrangement av moderne melodier fikk han frem sitt personlige preg. Columbiainnspillingen Norsk lydfilmpotpourri (1943) gir et godt bilde av det.

Sverre Berghs pianoinnspillinger for Odeon var også gjengangere i norske platesamlinger på 40-tallet. Det dreier seg om de mest populære slagerne fra mellomkrigsårene og krigsårene, som Bergh lagde et pianopotpourri over. I alt sju plater kom ut i store opplag på 40-tallet. Han var gift med Eva Bergh, skuespiller ved Den Nationale Scene, hvor hun i tillegg til karakterrollene var byens store musikal- og operettestjerne gjennom mange år.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.