Gjør endringer

Sverre Bergh

Født: 2. november 1915
Død: 8. desember 1980
Fra: Hamar

Pianist, dirigent og komponist, 2.11.1915–8.12.1980 fra Hamar. Bror av Øivind Bergh. Sverre Bergh var en sentral skikkelse i Bergens musikkliv, og var blant annet kapellmester ved Den Nationale Scene og direktør for Festspillene. Han var musikkarrangør og pianist i NRK, og skrev scene- og filmmusikk og klaverstykker. Komposisjonene hans har stor stilistisk bredde, og som pianist behersket han mange genre. Fra 1936 var han musiker i Oslo, og var blant annet med i Øivind Berghs Bristolorkester. Det ble mange.. Les mer..

Pianist, dirigent og komponist, 2.11.1915–8.12.1980 fra Hamar. Bror av Øivind Bergh.

Sverre Bergh var en sentral skikkelse i Bergens musikkliv, og var blant annet kapellmester ved Den Nationale Scene og direktør for Festspillene. Han var musikkarrangør og pianist i NRK, og skrev scene- og filmmusikk og klaverstykker. Komposisjonene hans har stor stilistisk bredde, og som pianist behersket han mange genre.

Fra 1936 var han musiker i Oslo, og var blant annet med i Øivind Berghs Bristolorkester. Det ble mange plateinnspillinger for Columbia med dette orkestret, innspillinger som var blant de mest populære på 1940-tallet. I sitt arrangement av moderne melodier fikk han frem sitt personlige preg. Columbiainnspillingen Norsk lydfilmpotpourri (1943) gir et godt bilde av det.

Sverre Berghs pianoinnspillinger for Odeon var også gjengangere i norske platesamlinger på 40-tallet. Det dreier seg om de mest populære slagerne fra mellomkrigsårene og krigsårene, som Bergh lagde et pianopotpourri over. I alt sju plater kom ut i store opplag på 40-tallet. Han var gift med Eva Bergh, skuespiller ved Den Nationale Scene, hvor hun i tillegg til karakterrollene var byens store musikal- og operettestjerne gjennom mange år.