Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Svenn-Erik Fjeldberg

Født: 28. mars 1948
Fra: Moss

Vokalist fra Moss, f. 28.3.1948, som på 70-tallet ble omtalt som Norges svar på Engelbert Humperdinck. Han fikk også klengenavnet «den syngende frisør». Fjeldberg fikk sitt gjennombrudd i 1975 da han kom på andreplass i den europeiske talentkonkurransen Opportunity Knocks. Det ble platekontrakt med EMI, som ga ut hans to første plater i henholdsvis 1975 og 1976. Erik Botolfsen og Einar Jemtland var produsenter for begge platene. Ny platekontrakt ble tegnet i 1978 med Polydor, som koblet Fjeldberg med.. Les mer..

Vokalist fra Moss, f. 28.3.1948, som på 70-tallet ble omtalt som Norges svar på Engelbert Humperdinck. Han fikk også klengenavnet «den syngende frisør». Fjeldberg fikk sitt gjennombrudd i 1975 da han kom på andreplass i den europeiske talentkonkurransen Opportunity Knocks. Det ble platekontrakt med EMI, som ga ut hans to første plater i henholdsvis 1975 og 1976. Erik Botolfsen og Einar Jemtland var produsenter for begge platene.

Ny platekontrakt ble tegnet i 1978 med Polydor, som koblet Fjeldberg med produsent Johnny Sareussen. En ny triumf fulgte i 1980 da Fjeldberg ble kåret til beste mannlige vokalist ved Rostock-festivalen. Han var selv produsent for albumet Tilbake igjen (1984), mens Per Gunnar var produsent på En god dag (1986). På sistnevnte deltok Ernst-Hugo Järegård og Arnstein Johansen som gjester. Etter et tiår som plateartist kunne Fjeldberg notere seg et internasjonalt salg på flere hundre tusen eksemplarer. En ny plate fulgte i 1990, da Fjeldberg laget albumet Du kan danse til radio’n (1990). Materialet her var i stor grad hentet fra tyske, italienske og franske komponister, noe som ga platen et europeisk preg. Produsent var Terje Welle Busk.

Fjeldbergs store publikum var ikke klar over at artisten slet med psykiske plager. Helt siden 1968 hadde han søkt hjelp, og han møtte veggen på 80-tallet da han 42 år gammel forsøkte å ta sitt eget liv. Redningen kom i form av evangelisk arbeid og rollen som kontaktperson for organisasjonen Mental Helse. I løpet av de seks årene han var borte fra platebransjen, virket Fjeldberg som sjelesørger. Han fikk også tid til å utvikle sitt talent som kunstmaler og forfatter, bl.a. med egne utstillinger. Albumet Mine dager (1996) inneholdt sanger som gjenga noe av det Fjeldberg hadde opplevd på godt og vondt i en periode da han lette etter meningen med livet. Sangene, som var både på engelsk og norsk, var preget av hans kristne tro, og datteren Heidi Fjeldberg sang duett med faren på en av dem. Produsent var Jan Petter Vignes.

Svenn-Erik Fjeldberg har i løpet av sin karriere deltatt på 21 plater. Han bosatte seg i Rygge, hvor han siden har vært evangelist og sjelesørger. Hans nyeste produksjon er videoen Jeg avlyste fremtiden – Fikk i stedet en tilgodelapp på livet, hvor han forteller om veien ut av mørket.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Ronald Holmberg
Ronald 8 komponist;tekstforfatter
2000
Diverse artister
Knallgo'e Låter 2
1982
Diverse artister
Mot Nye Mål
1981
Lillian Askeland
Vårt beste år utøver
1980
Bjørge Lillelien
Over til Lake Placid Moskva 1980 utøver
1980
Glenn Tharaldsen, Support (II)
Horten ligger langt fra Arizona
1979
Diverse artister
PopEkspress
1977
Diverse artister
Bongo Bongo / La Meg Gi Deg Vårens Sang
1974