Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Svein Tang Wa

Født: 6. april 1946
Fra: Stavanger

Vokalist, tekstforfatter, komponist og billedkunstner, f. 6.4.1946 i Stavanger. Svein Tang Wa er en markant skikkelse i det rogalandske kulturbildet. Han er mest kjent for sitt samarbeid med Stavangerensemblet, samt soloplaten Hørr gjøken fra 1998. Til tross for sitt eksotiske navn og sin kinesiske bestefar, er Svein Tang Wa en ekte stavangergutt. Visene hans bærer i aller høyeste grad preg av hans tilhørighet til byen og omgivelsene. Han er utdannet ved Bergen Kunst- og Håndverkskole som grafiker, og er selv.. Les mer..

Vokalist, tekstforfatter, komponist og billedkunstner, f. 6.4.1946 i Stavanger. Svein Tang Wa er en markant skikkelse i det rogalandske kulturbildet. Han er mest kjent for sitt samarbeid med Stavangerensemblet, samt soloplaten Hørr gjøken fra 1998.

Til tross for sitt eksotiske navn og sin kinesiske bestefar, er Svein Tang Wa en ekte stavangergutt. Visene hans bærer i aller høyeste grad preg av hans tilhørighet til byen og omgivelsene. Han er utdannet ved Bergen Kunst- og Håndverkskole som grafiker, og er selv ansvarlig for omslagene som pryder plateutgivelsene.

Debutalbumet Toffa (1980) var et musikalsk portrett av 50-tallets Stavanger, fylt av den kjærlighet og sarkasme som preger Tang Was forhold til sin egen by. Gjennomgangsfiguren Toffa var en prototyp av den stavangerske gategutten fra artistens egen barndomstid. Gunnar Roaldkvam sto for de fleste av tekstene, mens Tang Wa komponerte all musikk. Blant medhjelperne i studio var Anders Bru og Reidar Larsen.

Med unntak av Tang Was revy i 1986, med arrangementer av Eivin One Pedersen, kom det ikke noen ny plate fra Svein Tang Wa før i 1998. Det var venner rundt ham, både i musikkmiljøet og i NRK Rogaland, som overtalte den beskjedne trubaduren til å gå i studio og spille inn noen av de mange visene sine. Blant disse vennene, som også deltok på innspillingen, var Reidar Larsen, Stene Osmundsen (fra The September When) og Øyvind Staveland (fra Vamp). Resultatet, Hørr gjøken, ble utropt til årets beste norske album i 1998 av NRK P1.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Diverse artister
Sivle utøver
2009
Reidar Larsen
Kom inn te oss tekstforfatter
2009
Stavangerensemblet
Samlekasse komponist;tekstforfatter
2009
Leif & Kompisane
Litt av Kvert tekstforfatter
2005
Siv Langøy
Honninghånd tekstforfatter
2005
Artister i Rogaland
Nå e det tid tekstforfatter
2005
Leif & Kompisane
Når det holde opp tekstforfatter
2005
Qvales Ensemble
Grønn tekstforfatter
2004
Løgnaslaget
1980 - 2002 Utsolgt! komponist;tekstforfatter
2002
Leif & Kompisane
Sangar fra 1900 talet...pluss någen nye tekstforfatter
2000
Vamp
Ei med alt komponist;tekstforfatter
1999
Espen Hana, Håkon Berge
Garman & Worse & Co. utøver
1997
Vamp
Folken (Live) komponist;tekstforfatter
1996
Leif & Kompisane
Det va du så sa hu va så bra tekstforfatter
1996
Leif & Kompisane
Baddel tekstforfatter
1995
Leif & Kompisane
Hvis du har lyst tekstforfatter
1995
Leif & Kompisane
Stranddag tekstforfatter
1994
Vamp
Tir n'a noir komponist;tekstforfatter
1993
Leif & Kompisane
Kanon beibi tekstforfatter
1993
Stavangerensemblet
På bommen komponist;tekstforfatter
1982
Stavangerensemblet
Ska det ver.... så ska det ver! tekstforfatter
1981
Stavangerensemblet
Ta ein kjangs! tekstforfatter
1979