Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Susanna

Født: 1979
Også kjent som: Susanna Karolina Wallumrød
Fra: Kongsberg

Komponisten, sangeren og tekstforfatteren Susanna Karolina Wallumrød kunne i 2014 feire ti års jubileum som plateartist. Hun har på denne tiden gitt ut rundt ti album under eget navn, og har også samarbeidet med en rekke anerkjente artister. Hun har opplevd betydelig interesse for arbeidet sitt, og har turnert i både USA, Europa og Asia. Hun begynte karrieren som tenåring i bandet Key-Tones i Larvik, og studerte senere sang og musikk med bl.a. Solveig Slettahjell og Elin.. Les mer..

Komponisten, sangeren og tekstforfatteren Susanna Karolina Wallumrød kunne i 2014 feire ti års jubileum som plateartist. Hun har på denne tiden gitt ut rundt ti album under eget navn, og har også samarbeidet med en rekke anerkjente artister. Hun har opplevd betydelig interesse for arbeidet sitt, og har turnert i både USA, Europa og Asia.

Hun begynte karrieren som tenåring i bandet Key-Tones i Larvik, og studerte senere sang og musikk med bl.a. Solveig Slettahjell og Elin Rosseland. I 2000 startet hun duoen Susanna And The Magical Orchestra med Morten Qvenild, som ellers har spilt med bl.a. In The Country, The Shining, Jaga Jazzist, Slow Motion Orchestra og The National Bank.

Quenild og Wallumrød debuterte på plate med List Of Lights And Buoys i 2004, og har gitt ut ytterligere to album. De har kanskje spesielt vakt oppmerksomhet med sine særegne og langsomme tolkninger av andres materiale, inkludert internasjonale størrelser som Kiss, Prince, Joy Division og Dolly Parton.

Også under navnet Susanna har hun lagd en rekke kritikerroste plater. ‎”Sonata Mix Dwarf Cosmos” fra 2007 var den første av disse. Hun har samarbeidet med bl.a. Bonnie ”Prince” Billy / Will Oldham, John Paul Jones og Giovanna Pessi, og har gitt ut plater på både Rune Grammofon, ECM og Grappa. I 2011 startet hun også sitt eget plateselskap, SusannaSonata, som hovedsakelig var ment for digitale utgivelser.

En av hennes faste samarbeidspartnere er produsenten og ektemannen Helge 'Deathprod' Sten. Hun har ellers hatt med seg musikere som Ståle Storløkken, Hans Magnus Ryan og Erland Dahlen, i tillegg til at hun har fått mye ros for sine soloopptredener med piano og vokal.

Under Spellemannprisen for 2013 vant hun kategorien Åpen Klasse for utgivelsen ”The Forester”, der hun sammen med samtidsensemblet Ensemble NeoN gjorde nye tolkninger av egne sanger. Hun vant også Gammlengprisen i samme kategori i 2012. Hun gjentok den første bedriften i 2015, da hun vant Åpen klasse for utgivelsen Meshes Of Voice. Denne utgivelsen var et samarbeid med Jenny Hval.