Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

Surferosa

Dannet: 2000
Fra: Oslo

Synthbasert «thrashpop»-gruppe som sprang ut fra studentmiljøet i Bø i Telemark i 2000. Den 80-tallsinspirerte gruppen vant bandkonkurransen Zoom i 2001. De fikk enorm oppmerksomhet i media, ikke minst på grunn av vokalist Mariann Thomassen fra Stryn, hennes sterke scenepersonlighet og fargerike kostymer. Surferosas debut-EP kom ut i 2002 og inneholdt den energiske låten «Lucky Lipstick». Gruppen albumdebuterte med Shanghai My Heart i 2003, og fikk flere radiohits. Samme år laget de all filmusikken til spillefilmen Bare Bea. Surferosa.. Les mer..

Synthbasert «thrashpop»-gruppe som sprang ut fra studentmiljøet i Bø i Telemark i 2000. Den 80-tallsinspirerte gruppen vant bandkonkurransen Zoom i 2001. De fikk enorm oppmerksomhet i media, ikke minst på grunn av vokalist Mariann Thomassen fra Stryn, hennes sterke scenepersonlighet og fargerike kostymer.

Surferosas debut-EP kom ut i 2002 og inneholdt den energiske låten «Lucky Lipstick». Gruppen albumdebuterte med Shanghai My Heart i 2003, og fikk flere radiohits. Samme år laget de all filmusikken til spillefilmen Bare Bea.

Surferosa har spilt mye i Sverige og England, og de har turnert med Turboneger.

Navnet Surferosa er hentet fra Pixies' plate Surfer Rosa (1988).

Medlemmer

Andreas Orheim Synth
Henrik Gustavsen Trommer
Jan Roger Sletta Trommer (2000 - 2007)
Kjetil Wevling Gitar
Mariann Thomassen Vokal
Mr. Njæ Gitar
Sigurd Løvik Bass