Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Stockhaus

Født: 19. juli 1981
Også kjent som: Kristian Stockhaus + Jens Erik Stockhaus

Kristian (Jens Erik) Stockhaus, f. 19.7.1981, fra Stockholm, flyttet til Florø og videre til Sandane for å ende opp i Bergen. Indierock og skranglete lo-fi er ord som dukker opp i beskrivelser av hans musikk, som han utøver på egen hånd på sine utgivelser. I konsertsammenheng stiller han med denne gjengen: Petter Folkedal (vokal, gitar, synth), Øyvind Solheim (trommer) og Frode Kvinge Flatland (vokal, bass). Han har gitt ut plater på Ellet og MNW, og.. Les mer..

Kristian (Jens Erik) Stockhaus, f. 19.7.1981, fra Stockholm, flyttet til Florø og videre til Sandane for å ende opp i Bergen. Indierock og skranglete lo-fi er ord som dukker opp i beskrivelser av hans musikk, som han utøver på egen hånd på sine utgivelser.

I konsertsammenheng stiller han med denne gjengen: Petter Folkedal (vokal, gitar, synth), Øyvind Solheim (trommer) og Frode Kvinge Flatland (vokal, bass). Han har gitt ut plater på Ellet og MNW, og debuten var Underdog EP i 2001.

Han var en av de mest omtalte artistene under by:Larm i 2002, og albumdebuterte samme år med Kid Of Today, Man Of Tomorrow, produsenter var HP Gundersen og Yngve Sætre. Oppfølgeren Darling Excerpt er også produsert av Gundersen, og her får han hjelp av David Chelsom Vogt (The Real Ones) på fele.

Stockhaus er også med i bandet Ai Phoenix, i Standing Ovation (som ble til Godammit og til Ungdomskulen), og han spiller i countryrockbandet Mao med blant andre HP Gundersen og folk fra The Real Ones.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Stockhaus
Artificial Missions
2002
Stockhaus
Underdog
2001
Stockhaus
Underdog
2001

Medvirker på

Ungdomskulen
Idunno tekstforfatter
2009
Ungdomskulen
Bisexual tekstforfatter
2009
Silje Nes
Ames Room komponist;tekstforfatter
2007
Ungdomskulen
Cry-Baby tekstforfatter
2007