Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Stig Anderson

Født: 25. januar 1931
Død: 12. september 1997
Også kjent som: Stikkan

Svensk låtskriver og plateprodusent. Hadde store hits både for selv, tidlig på 50-tallet med blant annet «Grädde på moset», og for en lang rekke svenske artister med for eksempel Lill Babs «Är du kär i mej ännu Klas Göran» som også ble oversatt til norsk og spilt inn med Nora Brockstedt: «Er du glad i meg ennå, Karl Johan». Men aller mest kjent var han som manager for ABBA og han startet opp og drev POLAR-studioet der platene deres.. Les mer..

Svensk låtskriver og plateprodusent. Hadde store hits både for selv, tidlig på 50-tallet med blant annet «Grädde på moset», og for en lang rekke svenske artister med for eksempel Lill Babs «Är du kär i mej ännu Klas Göran» som også ble oversatt til norsk og spilt inn med Nora Brockstedt: «Er du glad i meg ennå, Karl Johan».

Men aller mest kjent var han som manager for ABBA og han startet opp og drev POLAR-studioet der platene deres ble spilt inn. Han var også med å skrive noen av sangene deres. Anderson innstiftet i tillegg den årlige Polar-prisen som fortsatt blir gitt til en artist innen populærmusikk og en innen klassisk musikk.

Han oversatte også mange sanger som ble utgitt i Sverige av en rekke ulike kjente artister. Flere av sangene har også vært utgitt i Norge. De norske tekstene har i noen tilfeller vært videreført til Norge av C.C.Bøyesen, slik som for eksempel «Er du glad i meg ennå, Karl Johan», som var en gjenganger i den norske Ønskekonserten i NRK på 1960-tallet.