Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Sternklang

Dannet: 2. mars 1968
Også kjent som: Rune Brøndbo
Fra: Oslo

Rune Brøndbo, oslobasert technomusiker, f. 2.3.1968. Brøndbo jobbet så vidt med rock og pop i noen osloband før han på starten av 90-tallet henfalt til den elektroniske musikken og samplingens verden. Et av Sternklangs tidlige høydepunkt kom da han i 1996 varmet opp for britiske Red Snapper i Oslo. Red Snapper er et av foregangsbandene innenfor genren som Sternklang etter hvert skulle gjøre seg bemerket med, nemlig en fusjon av myk drum’n’bass, jazzsamplinger, hiphop og tverrfløytespill. Resultatet er en organisk.. Les mer..

Rune Brøndbo, oslobasert technomusiker, f. 2.3.1968. Brøndbo jobbet så vidt med rock og pop i noen osloband før han på starten av 90-tallet henfalt til den elektroniske musikken og samplingens verden.

Et av Sternklangs tidlige høydepunkt kom da han i 1996 varmet opp for britiske Red Snapper i Oslo. Red Snapper er et av foregangsbandene innenfor genren som Sternklang etter hvert skulle gjøre seg bemerket med, nemlig en fusjon av myk drum’n’bass, jazzsamplinger, hiphop og tverrfløytespill. Resultatet er en organisk techno med bruksområde midt mellom cafélytting og dansegulv; en musikkstil som var svært populær mot slutten av 90-tallet.

Sternklangs to første plater, Freestylespacefunk (1997) og Neolounge (1999), står som to av de mest karakteristiske utgivelsene innenfor denne genren her til lands.

Tredjeplaten, My Time Is Yours (2002), er hakket mer variert i utrykksformen; med økt bruk av organiske instrumenter og hyppigere genreblanding. Håkon Kornstad og Per Zanussi fra Wibutee bidrar på platen med saksofonsoloer og tunge basslinjer.

Rune Brøndbo er også fullverdig medlem av Wibutee.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Rune Brøndbo Programmering

Medvirker på

Athana
Beats And Pieces remikser
2010
Bellman
Mainly Mute - Remixed remikser
2009
Wibutee
Eight Domestic Challenges produsent
2001
Diverse artister
Jazzland Remixed
2000
Folk & Røvere
Dust produsent
2000