Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Stella Getz

Født: 10. oktober 1976
Fra: Trondheim

Danceartist, f. 10.10.1976 i Nigeria, oppvokst i Trondheim. Hun slo igjennom som 17-åring med singelen «Friends» i 1994. Videoen ble hyppig vist på MTV, og Stella sluttet på skolen for å satse på livet som popstjerne. Hun samarbeidet med produsentene Lars Erik Ludvigsen og Mikkel Eriksen, (som senere ble med i den suksessfulle produsentrioen StarGate), og albumet Forbidden Dreams kom senere samme år. Tabloidavisene delte ut seksere og spådde en lysende fremtid for den norsk-nigerianske artisten, mens musikkpressen svingte.. Les mer..

Danceartist, f. 10.10.1976 i Nigeria, oppvokst i Trondheim. Hun slo igjennom som 17-åring med singelen «Friends» i 1994.

Videoen ble hyppig vist på MTV, og Stella sluttet på skolen for å satse på livet som popstjerne. Hun samarbeidet med produsentene Lars Erik Ludvigsen og Mikkel Eriksen, (som senere ble med i den suksessfulle produsentrioen StarGate), og albumet Forbidden Dreams kom senere samme år.

Tabloidavisene delte ut seksere og spådde en lysende fremtid for den norsk-nigerianske artisten, mens musikkpressen svingte øksen. Getz ga ut et par 12-tommere og en rekke CD-singler og EP-er tilpasset det tyske markedet. Hun fikk et par mindre hiter og turnerte med de svenske stjernene Dr. Alban og 2 Unlimited.

Men artisten forsvant like raskt som hun kom. Den kortvarige forlovelsen med popprins Espen Lind var imidlertid godt stoff for kjendisbladene. Getz var en av initiativtakerne til ungdomsbladet in-side magazine, hvor hun også virket som journalist en periode.

Låten «Friends» var med på samlealbumet Æ é trønder æ (2000).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Stella Getz
Forbidden Dreams
1994

Medvirker på

Diverse artister
Æ e trønder æ
2000
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1990 - 1993
1998