Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Staut

Dannet: 2009

Staut er fra Valdres i Oppland, og har gjort betydelig suksess med sin blanding av folkemusikk, rock og country. De synger på dialekt, noe som har gitt låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve Målprisen fra Valdres Mållag. Bandet har spilt mye rundt om, og har opplevd stor og stigende suksess også på hitlistene. Deres tre første album nådde henholdsvis 9., 2. og 1. plass på VG-lista. På ”Stugureint” var innslaget av norsk folkemusikk sterkere enn før, der felespilleren og vokalisten .. Les mer..

Staut er fra Valdres i Oppland, og har gjort betydelig suksess med sin blanding av folkemusikk, rock og country. De synger på dialekt, noe som har gitt låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve Målprisen fra Valdres Mållag. Bandet har spilt mye rundt om, og har opplevd stor og stigende suksess også på hitlistene. Deres tre første album nådde henholdsvis 9., 2. og 1. plass på VG-lista.

På ”Stugureint” var innslaget av norsk folkemusikk sterkere enn før, der felespilleren og vokalisten Marie Klåpbakken medvirket på to låter. Blant de mest populære låtene til Staut er ”Sjå sole”, 'Tomfat' og ”Slepp me inn”, som også har vært gjengangere på norsk radio. Dagbladet slo i 2013 fast at Staut var et av landets beste folkrockband.

Medlemmer: Gaute Ausrød (vokal, gitar); Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor, tekstforfatter); Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin); Asle Tronrud (fele, kor); Torgeir Bolstad (kontrabass) ; Frode Flatland (trommer, kor).

Medlemmer

Asle Tronrud fele, kor
Dag Arve Sandnes gitar, mandolin
Frode Flatland trommer
Gaute Ausrød Vokalist, gitar
Torgeir Bolstad Kontrabass
Ørnulf Juvkam Dyve Tangenter, tekstforfatter

Utgivelser (album)

Staut
Ja
2017
Staut
St. Peppersby
2014
Staut
Stugureint
2013
Staut
Eigarlaus
2011
Staut
Staut
2010

Utgivelser (singel/EP)

Staut
Den eine
2016
Staut
Fjøre Fauk
2015
Staut
Slepp me inn
2011
Staut
Vallersbrur
2009