Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Stain Monsters

Dannet: 1990
Splittet: 1995
Også kjent som: The Stars
Fra: Bergen

Rockeband fra Bergen som eksisterte i to perioder i to forskjellige utgaver, begge på 90-tallet. Den opprinnelige utgaven av Stain Monsters var formidlere av fengende poprock, med klare referanser til den tidløse musikken fra 60- og 70-tallet. Den andre utgaven spilte en blanding av moderne jazz og funk. Stain Monsters startet i 1990 som det absurde undergrunnsbandet The Stars, bestående av Stein Monstad (vokal), Hans Petter Gundersen (gitar) og Aino Markhus (vokal). Gundersen hadde allerede.. Les mer..

Rockeband fra Bergen som eksisterte i to perioder i to forskjellige utgaver, begge på 90-tallet. Den opprinnelige utgaven av Stain Monsters var formidlere av fengende poprock, med klare referanser til den tidløse musikken fra 60- og 70-tallet. Den andre utgaven spilte en blanding av moderne jazz og funk.

Stain Monsters startet i 1990 som det absurde undergrunnsbandet The Stars, bestående av Stein Monstad (vokal), Hans Petter Gundersen (gitar) og Aino Markhus (vokal). Gundersen hadde allerede et imponerende rulleblad på denne tiden. Han gjorde seg først kjent som gitarist i Nøkken, deretter Rust (med Egil Eldøen), og i 1983 laget han en plate med Lynni Treekrem under navnet Hot Project. På midten av 80-tallet var han også medlem i den tredje utgaven av Hole In The Wall. Gundersen er senere blitt mest kjent som gudfaren bak den såkalte bergensbølgen.

The Stars, med hjelp av Kåre Sandvik (keyboards), Frank Hovland (bass) og Stein Inge Brækhus (trommer), skiftet etter hvert navn, og satset på egenkomponert materiale. De laget en meget hørbar plate, utgitt på det nyetablerte selskapet Stageway Records i 1991, men salget var ikke imponerende, og i løpet av 1993 ble bandet oppløst.

Gundersen og Sandvik startet et nytt band, Animal Farm, mens Hovland og Brækhus fortsatte som aktive musikere med andre artister. Monstad startet opp et nytt Stain Monsters i 1994, og nå var musikken en blanding av funk, jazz og hiphop. Etter å ha laget et nytt album i 1995 med Morten Arnetvedt som produsent, ble også dette bandet oppløst.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Aino Markhus Vokal
Frank Hovland Bass
HP Gundersen Gitar
Kåre Sandvik Keyboards
Stein Inge Brækhus Trommer
Stein Monstad Vokal