Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

St. Helena

St. Helena var en progressiv, nordnorsk gruppe med medlemmer fra Bodø, Hammerfest og Kirkenes. De spilte bl.a. på Kalvøyafestivalen i 1974, og spilte også inn en mastertape til et helt album i Scanax studio i Oslo. Bandet ble ledet av gitaristen Fezza Ellingsen, som sammen med trommeslager Willy Bendiksen gikk videre til Høst. Willy Bendiksen ble også senere med i sentrale norske hardrock-grupper som Flax og Road. St. Helena startet opp i 1973. Bandet besto.. Les mer..

St. Helena var en progressiv, nordnorsk gruppe med medlemmer fra Bodø, Hammerfest og Kirkenes. De spilte bl.a. på Kalvøyafestivalen i 1974, og spilte også inn en mastertape til et helt album i Scanax studio i Oslo. Bandet ble ledet av gitaristen Fezza Ellingsen, som sammen med trommeslager Willy Bendiksen gikk videre til Høst. Willy Bendiksen ble også senere med i sentrale norske hardrock-grupper som Flax og Road.

St. Helena startet opp i 1973. Bandet besto opprinnelig av Willy Bendiksen (slagverk), Kjell Arne Pleym (piano og orgel), Rolf Mareno Andersen (vokal og akustisk gitar), Bjørn Haldorsen (bass) og Fezza Ellingsen (gitar og fløyte). Andersen/Pleym ga i 1971 ut albumet Have your own feeling, have your own way i et privat opplag, som i dag er et ettertraktet samleobjekt.

I 1974 satte de kursen sørover, der Paul Karlsen i Kalvøya og Decibel Records ble oppmerksom på dem. De fikk innpass i den progressive miljøet rundt Henie-Onstad kunstsenter på Høvikodden, og opptrådte på Kalvøya-festivalen i 1974 med Vestre Bærum Pikekor. Ny bassist var da Ray Briseid.

Plateinnspillingen, Hello Friend!, kom ikke ut før mange år senere. Den dukket først opp i 1991 i en umikset utgave på det Skiensbaserte plateselskapet Colours. Orginaltapen med materialet ble deretter gjenfunnet i 2010, og ble da remikset, og gitt ut på CD to år senere. All musikken var skrevet av Andersen, Pleym og Ellingsen. Også den opprinnelige bassisten Bjørn Haldorsen medvirker på denne senere utgaven.

Musikken har blitt beskrevet som en blanding av klassisk og progressiv rock med islett av pop og jazz. St. Helena ble i sin tid blant annet karakterisert som ”kammer-rock”, og ble berømmet for å representere noe annerledes i norsk poprock. I en senere utgave av bandet finner vi også Stein Olsen, som senere gikk videre til Karlsøy Prestegaard.

Medlemmer

Bjørn Haldorsen Bass
Fezza Ellingsen Gitar, fløyte
Kjell Arne Pleym Piano, orgel
Ray Briseid Bass
Rolf M. Andersen Vokal, akustisk gitar
Willy Bendiksen Trommer

Utgivelser (album)

St. Helena
Hello Friend
1991