Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Spunk

Dannet: 1995
Fra: Oslo

Oslobasert improkvartett bestående av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen og Lene Grenager, dannet i 1995. Navnet hentet de fra historien om da Pippi Langstrømpe gikk ut og lette etter noe hun ikke visste hva var, og dette kan også symbolisere gruppens uortodokse arbeidsmetoder. For å finne frem til de rette klangene, bruker de alt fra klassiske instrumenter og avansert stemmebruk til ting de finner på skraphaugen, som fønere, brødristere, radioer, vekkerklokker og mye annet. Spunk debuterte.. Les mer..

Oslobasert improkvartett bestående av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen og Lene Grenager, dannet i 1995. Navnet hentet de fra historien om da Pippi Langstrømpe gikk ut og lette etter noe hun ikke visste hva var, og dette kan også symbolisere gruppens uortodokse arbeidsmetoder. For å finne frem til de rette klangene, bruker de alt fra klassiske instrumenter og avansert stemmebruk til ting de finner på skraphaugen, som fønere, brødristere, radioer, vekkerklokker og mye annet.

Spunk debuterte med minialbumet Det eneste jeg vet er at det ikke er en støvsuger i 1999. Kritikerne mente platen befant seg et sted mellom kunstmusikk, avantgarderock og galskap.

I tillegg til plateutgivelsene har Spunk laget musikk til teater, film og dans, samt til utstillinger og fjernsyn. De har spilt på festivaler over hele Europa. Ratkje og Tafjord er også aktive som støyduoen Fe-mail, en gruppe med et vel så anarkistisk forhold til lyd. De debuterte med albumet Syklubb fra hælvete i 2004.

Maja Ratkje regnes som en av Norges mest lovende komponister. Hennes musikk er fremført av utøvere som for eksempel Arve Tellefsen, Frode Haltli, Oslo Sinfonietta, Vertavo og Cikada. I 2001 mottok hun Arne Nordheims komponistpris.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.