Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Spetakkel

Dannet: 1999
Splittet: 2005
Fra: Bergen

Hiphop-gruppe fra Bergen, etablert i 1999, bestående av Gunnar Greve Pettersen alias Gest, Even Eriksen Ytre-Arne alias Leven, Thomas Haugland alias Tomtom, Petter-André Zweidorff alias Piddi og Trond Johannessen alias Trost. I 2003 fikk de æren av å gi ut Bergens første hiphopalbum, det selvtitulerte Spetakkel. Gest og Piddi dannet gruppen Lynx Connection allerede i 1996, den ble senere til gruppen Verbally Vicious. Det ble fart i karrieren da gutta gikk fra engelske til bergenske tekster i 1999.. Les mer..

Hiphop-gruppe fra Bergen, etablert i 1999, bestående av Gunnar Greve Pettersen alias Gest, Even Eriksen Ytre-Arne alias Leven, Thomas Haugland alias Tomtom, Petter-André Zweidorff alias Piddi og Trond Johannessen alias Trost.

I 2003 fikk de æren av å gi ut Bergens første hiphopalbum, det selvtitulerte Spetakkel. Gest og Piddi dannet gruppen Lynx Connection allerede i 1996, den ble senere til gruppen Verbally Vicious.

Det ble fart i karrieren da gutta gikk fra engelske til bergenske tekster i 1999 og samtidig skiftet navn til Spetakkel. De var det første lokale hiphopbandet som slapp til på scenen i rockeklubben Garage, og i 2002 debuterte de med Opp av bekkalokket EP.

Albumet Spetakkel ble fulgt opp av Hansadansen EP (2004) – blant annet med en hiphopversjon av Jan Eggums «På’an igjen».