Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Søsterhjemmet

Dannet: 1990
Splittet: 2001
Også kjent som: Idle House + Boys Are Back
Fra: Rognan

Popgruppe, med melodiøs folkpop og irske overtoner på repertoaret. Karl Olav Aronsen (sang), Erik Fastvold (gitar), Anders Fastvold (trommer), Andre Kristoffersen (bass), Gunnar Skogset (keyboards) og Nils Arve Savjord (munnspill, rytmeinstrumenter) kom fra Rognan ti mils vei utenfor Bodø og dannet band i 1990. Først het de Boys Are Back, før de skiftet navn til Idle House. Idle House sang på engelsk på sitt selvfinansierte debutalbum, men etter at de fikk kontrakt med Tylden & Co.) i 1994, ble.. Les mer..

Popgruppe, med melodiøs folkpop og irske overtoner på repertoaret. Karl Olav Aronsen (sang), Erik Fastvold (gitar), Anders Fastvold (trommer), Andre Kristoffersen (bass), Gunnar Skogset (keyboards) og Nils Arve Savjord (munnspill, rytmeinstrumenter) kom fra Rognan ti mils vei utenfor Bodø og dannet band i 1990. Først het de Boys Are Back, før de skiftet navn til Idle House.

Idle House sang på engelsk på sitt selvfinansierte debutalbum, men etter at de fikk kontrakt med Tylden & Co.) i 1994, ble tekstene skrevet på norsk. Etter et album for Tylden & Co. skiftet Idle House navn til Søsterhjemmet, omtrent samtidig med at de fikk ny bassist, Torkild Sitter. Navneskiftet kom delvis av at bandet foretok en musikalsk stilendring og det faktum at et norsk navn føltes riktigere når tekstene var norske. Søsterhjemmet bosatte seg i Trondheim i 1995.

Søsterhjemmet fikk en hit med «Su-su-susa i hodet» sommeren 1997, produsert av [ Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere. Den toppet Norsktoppen på NRK flere ganger på rad, og lå på 2. plass på Hit 40 flere uker på rad. De var nominert til Spellemannprisen i 1998 i kategoriene årets popgruppe og årets låt, og hadde rykte som et bra liveband, med en rekke festival- og klubbjobber, både hjemme og ute.

Bandets fjerde album ble igjen finansiert og utgitt av bandet selv, og hadde tittelen I dag, i går, i morra (2001). Da hadde bandet holdt på i elleve år, og de bestemte seg for å ta en pause og bedrive andre musikalske aktiviteter i stedet.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Fastvold Trommer
Andre Kristoffersen Bass
Erik Fastvold Gitar
Gunnar Skogset Keyboards
Karl Olav Aronsen Vokal
Nils Arve Savjord Munnspill, rytmeinstrumenter
Torkild Sitter Bass

Medvirker på

Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1994 - 1998
1998
Diverse artister
Absolute Norsk
1998