Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Sons Of Angels

Dannet: 1989
Splittet: 1991
Fra: Oslo

Heavyrockband som ble satt sammen som et superprosjekt i 1989 av Torstein Bieler (bass) og Lars Kilevold (keyboards). Bandet ble komplettert med Hans-Olav Solli (vokal), Staffan William-Olsson ( The Real Thing) (gitar) og Geir Digernes (trommer). Gutta reiste over til USA i 1989 med en fersk demo i lomma, ble signert til giganten Atlantic Records og solgte i overkant av 150 000 av sitt debutalbum. De fikk en stor hit med sangen «Cowgirl», men var likevel ikke.. Les mer..

Heavyrockband som ble satt sammen som et superprosjekt i 1989 av Torstein Bieler (bass) og Lars Kilevold (keyboards). Bandet ble komplettert med Hans-Olav Solli (vokal), Staffan William-Olsson (The Real Thing) (gitar) og Geir Digernes (trommer).

Gutta reiste over til USA i 1989 med en fersk demo i lomma, ble signert til giganten Atlantic Records og solgte i overkant av 150 000 av sitt debutalbum. De fikk en stor hit med sangen «Cowgirl», men var likevel ikke fornøyd med den jobben Atlantic gjorde for dem, og i 1991 var samarbeidet slutt.

De var i gang med innspillingen av et nytt album, og fortsatte denne selv etter bruddet med selskapet. Etter hvert gikk bandet i oppløsning. Låtene bandet hadde jobbet med ble utgitt på et eget album i 2001, samtidig som bandet gjorde et lite comeback, riktignok bare med Solli, William-Olsson og Digernes fra originalbesetningen. Denne gjenforeningen resulterte i kun 2 konserter (en release-konsert for 'Slumber With The Lion' på Smuget i Oslo og en opptreden på Z Rock 2002 i Manchester, England). Bandet ble da komplettert med Da Vinci-medlemmene Bjørn Boge (bass) og Dag Selboskar (keyboards).

Etter splitten har Solli gjort flere hardrockbaserte ting med band som 21 Guns og Psycho Motell, mens de andre har holdt seg langt vekk fra genren.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.