Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Somebody's Darling

Dannet: 1993

Countryduo bestående av Liz Tove Vespestad og Tine Valand. Duoen ble en del av den norske rootsbølgen ved inngangen til 90-tallet. Det hele startet da de to lærerstudentene Vespestad og Valand møtte hverandre på et etterutdanningskurs i Newcastle i 1988. De fant raskt ut at de hadde en felles interesse for musikk, og begynte å opptre sammen på den lokale puben. Vel hjemme i Norge flyttet de sammen i en leilighet på Carl Berner i Oslo, og konsertdebuten fant sted.. Les mer..

Countryduo bestående av Liz Tove Vespestad og Tine Valand. Duoen ble en del av den norske rootsbølgen ved inngangen til 90-tallet.

Det hele startet da de to lærerstudentene Vespestad og Valand møtte hverandre på et etterutdanningskurs i Newcastle i 1988. De fant raskt ut at de hadde en felles interesse for musikk, og begynte å opptre sammen på den lokale puben. Vel hjemme i Norge flyttet de sammen i en leilighet på Carl Berner i Oslo, og konsertdebuten fant sted på en pizzarestaurant i nærheten. Som honorar fikk de fikk hver sin halvliter.

Derfra gikk det raskt. De ble oppdaget som gatemusikanter på Egertorget, og snart var platekontrakten i boks. Debutalbumet Somebody’s Darling kom i 1993, og de fikk en stor hit med Steve Wynn-låten «That’s Why I Wear Black». Gruppen vekslet mellom coverlåter og egne komposisjoner, og kritikerne var enige om at det hele var lekkert og stødig gjennomført. Albumet solgte hele 70 000 eksemplarer, og jentene kunne bli musikere på heltid.

Duoen varmet opp for Emmylou Harris på hennes skandinaviaturné, og i 1993 deltok Somebodys Darling i plateprosjektet Hadde månen en søster. Poeten Håvard Rem hadde gjendiktet tolv av Leonard Cohens mest kjente låter til norsk. I tillegg til Vespestad og Valand bidro Kari Bremnes, Claudia Scott, Kristin Solli, Sidsel Endresen og Kirsten Bråten Berg på denne platen.

Duoens andre album, Forever For Now (1994), solgte ikke like mye som forgjengeren, og i 1995 gikk Vespestad og Valand hver sin vei. De ville satse på solokarrierer. Tine Valand valgte å rendyrke countrystilen da hun slapp albumet She’s Just Leaving (1996), som var innspilt i Austin, Texas. Liz Tove Vespestads solodebut, Blackout (1997), var mer preget av rufsete rock. I 2003 gjenoppsto gruppen med samleplaten Still Wearing Black, som også inneholdt noen nye låter, og i 2007 kom albumet Walls.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.