Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Solveig Heilo

Født: 24. desember 1981
Også kjent som: Sol Heilo
Fra: Oslo

Solveig Heilo, også kjent som Sol, er best kjent fra bandet Katzenjammer. Sol ble født på julaften i 1981, og vokste opp i Bærum som den yngste av fire søsken. De hadde svært musikalske foreldre som lærte dem å spille piano, og sang med dem hver dag. Alle viste tidlig forståelse og interesse for musikk, og begynte å synge før de lærte å snakke. Sol var ikke særlig interessert i noter, men spilte fort hva det skulle være på øret. 7.. Les mer..

Solveig Heilo, også kjent som Sol, er best kjent fra bandet Katzenjammer.

Sol ble født på julaften i 1981, og vokste opp i Bærum som den yngste av fire søsken. De hadde svært musikalske foreldre som lærte dem å spille piano, og sang med dem hver dag. Alle viste tidlig forståelse og interesse for musikk, og begynte å synge før de lærte å snakke. Sol var ikke særlig interessert i noter, men spilte fort hva det skulle være på øret. 7 år gammel startet hun musikkarieren sin som perkusjonist i Haslum Skoles Jentekorps, og som 12-åring var hun med som trommeslager under fakkelstafetten til Lillehammer-OL, sammen med ti år eldre perkusjonister fra Norges musikkhøgskole.

Senere gikk hun musikklinjen på Rud Videregående skole, før hun flyttet til Oslo og studerte komposisjon og musikkproduksjon ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) med fordypning i komposisjon. Hun gikk ut av instituttet med k​ullets​ beste karakterer, og mottok St. Olavsprisen som Årets student. Av annen utdannelse har hun studert foto og teater ved Buskerud folkehøyskole.

Etter utdannelsen bygget hun et studio hos Propeller Recordings, sammen med Johan Wilhelm Schioldborg, hvor hun fikk trent på innspillingsteknikk. Katzenjammers første demo ble spilt inn her.

​Hun trakterer et stort antall instrumenter, og blir i tillegg ansett som en habil vokalist. Ved siden av hovedprosjektet Katzenjammer har hun gjort mange oppdrag som frilansmusiker, og jobbet med blant andre Bertine Zetlitz, HP Gundersen, Espen Lind, Magnus Uggla's band, Grand Island, Vinni, Thomas Dybdahl, CC Cowboys og Odd Nordstoga. En kort periode var hun også perkusjonist i Norwalk Symphony Orchestra i Connecticut.

Sol er komponist, artist, musiker, musikkprodusent og arrangør, designer og kostymedesigner, og sjonglerer alle rollene både i Katzenjammer, og i mer tidsavgrensede prosjektoppdrag.

Av kuriositeter kan man nevne julesangene When You Wish Upon a Star, White Christmas og God Rest Ye Merry Gentlemen, som Sol har arrangert for Katzenjammer. Sammen med Tormod Tvete Vik (strykere) arrangerte hun også The Pogues' A Fairytale of New York.

For tiden er hun en del av en ny trio sammen med Unni Wilhelmsen og Hanne Mari Karlsen, samt at hun synger og spiller trommer på Magnus Grønnebergs soloprosjekt. Parallelt samarbeider hun nå med Andreu Jacob i forbindelse med sine egne, nyskrevne komposisjoner. Hun har startet et prosjekt som hun kaller SOL, som er hennes eget solomateriell som skal få liv.

Som designer har hun alltid hatt en hovedrolle i forbindelse med Katzenjammers ​visuelle design, som platecover, webdesign, plakater, logo, videodesign, merchandise design o.l. Hun syr også selv det meste av klærne hun opptrer i. I tillegg har hun designet Katzenjammers velkjente bassbalalaika 'Akerø'.

Sammen med Katzenjammer har hun de siste årene turnert aktivt i Australia, Amerika og Europa, med hovedfokus på sistnevnte. De har lagt bak seg flere utsolgte turneer i Europa og fylt lokaler med kapasitet opp til 10000 publikummere alene. De har spilt på de største festivalene i land som USA, England, Tyskland, Danmark, Sveits, Østerrike, Nederland, Belgia, Sverige, Ungarn, mm. De ble invitert av David Byrne fra Talking Heads til å spille på de to største festivalene i Statene, etter at han oppdaget dem på gata i Austin, Texas, under South By South West. I Norge har de spilt på en rekke festivaler, solgt ut Rockefeller og Sentrum Scene mangfoldige ganger, samt solgt ut Operaen i Bjørvika med Trondheimsolistene.

(webmaster @ solheilo.com)

Medlem i

Katzenjammer Musiker (flere instrumenter), vokalist, komponist, tekstforfatter, produsent, arrangør, designer.