Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Sjølmord

Dannet: 1978
Splittet: 1980
Fra: Trondheim

Rockeband fra Trondheim, startet i 1978. Bandet scenedebuterte under Trøndersk Mesterskap, hvor de inntok en soleklar sisteplass. I dag anses gruppens eneste singel, «Holocaust»/«Supertankerne kommer», som en av diamantene fra den første pønketiden. Trondheimsartisten Lister var med i oppstarten av bandet, men da Sjølmord i 1980 platedebuterte på samlealbumet 7000 riff, var besetningen Terje Hansen (trommer), Arild Hestvik (gitar), Bård Roll (sang) og Egil Trøa (bass). Sjølmord så ikke på seg selv som pønkere,.. Les mer..

Rockeband fra Trondheim, startet i 1978. Bandet scenedebuterte under Trøndersk Mesterskap, hvor de inntok en soleklar sisteplass. I dag anses gruppens eneste singel, «Holocaust»/«Supertankerne kommer», som en av diamantene fra den første pønketiden.

Trondheimsartisten Lister var med i oppstarten av bandet, men da Sjølmord i 1980 platedebuterte på samlealbumet 7000 riff, var besetningen Terje Hansen (trommer), Arild Hestvik (gitar), Bård Roll (sang) og Egil Trøa (bass).

Sjølmord så ikke på seg selv som pønkere, men karakteriserte musikken sin som «nerverock», «frontalrock» og «frustrasjonsrock». Inspirert av artister som Pere Ubu, Iggy Pop, XTC, Wire og The Cure, leverte Sjølmord musikk med tekster på flere språk. En tidlig låt som «Sjølmord på EPA», vitner om at bandet også skrev på norsk. De to bidragene på 7000 riff hadde engelske tekster, «Holocaust» var på tysk mens «Supertankerne kommer» ble sunget på et slags dansk.

Seinere i 1980 hadde Sjølmord to bidrag med på nok en trøndersk samleplate: Kraftrock – live-innspillinger fra Studentersamfundet i Trondheim 24.–25. mai 1980. I ettertid ga Idiot Press ut en kassett med Sjølmord.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Arild Hestvik Gitar
Bård Roll Vokal
Egil Trøa Gitar, bass
Lister
Terje Hansen Trommer

Utgivelser (singel/EP)

Sjølmord
Holocaust / Supertankerne kommer
1980

Medvirker på

Diverse artister
Mannen som elsket Yngve
2008
Diverse artister
Partyterror vol. 2
1994
Diverse artister
Anarki & Kaos - Norsk Punk ´79-´81
1992
Diverse artister
Kraftrock band;komponist;tekstforfatter
1980
Diverse artister
7000 Riff komponist;tekstforfatter;utøver
1979