Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Siste Dagers Helvete

Dannet: juli 1981
Splittet: november 1985
Fra: Moss

Punkband fra Moss, startet i juli 1981 og holdt det gående til november 1985. Morten Henriksen (gitar, sang), Rune Johnsen (trommer) og Knut Rossi Rosnes (bass) var de sentrale medlemmene. De hadde flere vokalister underveis. Første året var det Jan Rise som sang, fra juli 1982 til august 1984 Oskari Lehtonen, og derfra og ut overtok Morten Henriksen ansvaret for de vokale innslagene. Det var imidlertid Lehtonen som sang på deres eneste album, en LP som kom på et finsk.. Les mer..

Punkband fra Moss, startet i juli 1981 og holdt det gående til november 1985. Morten Henriksen (gitar, sang), Rune Johnsen (trommer) og Knut Rossi Rosnes (bass) var de sentrale medlemmene. De hadde flere vokalister underveis. Første året var det Jan Rise som sang, fra juli 1982 til august 1984 Oskari Lehtonen, og derfra og ut overtok Morten Henriksen ansvaret for de vokale innslagene. Det var imidlertid Lehtonen som sang på deres eneste album, en LP som kom på et finsk selskap.

Etter at bandet ble oppløst er det Henriksen som har gjort mest av seg. «Nossie» som han kalles, debuterte på punkbandet Stroyers første kassett, Curious Tapes i 1980. Han var innom bandet Starchild, og han startet punkbandet Kreft i 1979, de skiftet navn til Stroyers. Han har senere vært med i Joyful Tears, The Cosmic Dropouts, The Vikings og The Yum Yums, mens Johnsen senere ble med i The Cosmic Dropouts og Weld.

Alle disse bandene er representert på CD-en Mosserock 30 år som rockeklubben Kråkereiret ga ut i 1996.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Jan Rise Vokal (1981 - 1982)
Knut Rossi Rosnes Bass
Morten Henriksen Gitar, vokal
Oskari Lehtonen Vokal (1982 - 1984)
Rune B. Johnsen Trommer