Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Siri Nilsen

Født: 1985
Fra: Oslo

Sanger og låtskriver fra Oslo som beveger seg innenfor folk-, pop- og visesjangeren. Nilsen spiller ukulele, gitar og piano, i tillegg til å synge, og bruker tidvis også effektpedaler til levende sampling og looping. I 2008, året etter scenedebuten, vant hun Grappas debutantpris. Juryen beskrev henne som «(…) en lovende sanger og låtskriver med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk.».. Les mer..

Sanger og låtskriver fra Oslo som beveger seg innenfor folk-, pop- og visesjangeren. Nilsen spiller ukulele, gitar og piano, i tillegg til å synge, og bruker tidvis også effektpedaler til levende sampling og looping.

I 2008, året etter scenedebuten, vant hun Grappas debutantpris. Juryen beskrev henne som «(…) en lovende sanger og låtskriver med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk.» Prisen ga platekontrakt for innspilling av hennes første album. Debutalbumet Vi som ser i mørket, produsert av musiker Jan Martin Smørdal i Cabin Recorders, kom året etter. Det besto av elleve sanger skrevet av Siri Nilsen i perioden 2002-2008.

I november 2011 ga Siri Nilsen ut sitt andre album, Alle snakker sant, nå i samarbeid med produsentene Jens Carelius og Øyvind Røsrud Gundersen. Utgivesen ble godt mottatt, og var et av de mest streamede albumene på Wimp i 2011. Flere aviser listet «Alle snakker sant» som en av årets beste utgivelser, og Nilsen var nominert til Spellemannprisen 2011 i kategorien Årets Beste Kvinnelige Artist.

Etter debuten i 2009 har hun bl.a. blitt tildelt Prøysenprisen, Tekstforfatterfondets lyspunktpris og Oslo bys kulturpris. Hun vant også Spellemannprisen for 2014 i kategorien Tekstforfatter. Denne utmerkelsen var for albumet Skyggebokser, i tillegg til at hun var nominert i klassene Viser og Komponist. På dette albumet var Jens Carelius og Øyvind Røsrud Gundersen igjen produsenter, mens Siri Nilsen trakterte en lang rekke instrumenter.

Nilsen har i tillegg til sin musikalske karriere også vært med i filmene Maja Steinansikt (1996) og Over stork og stein (1994) og hatt den norske stemmen til Haru i Katteprinsen, Kiki i Kikis budservice og Kiara i Løvenes Konge 2 – Simbas Stolthet.

Siri Nilsen er datter av Lillebjørn Nilsen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Siri Nilsen
Alle snakker sant
2011