Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plekter
  • Plakat
  • Kassettspiller
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Silver

Dannet: 1996
Fra: Moi

Glampønk-band startet i 1996 i Moi på Sørlandet. Bandet besto da av Blanco Summer (Ivar Nikolaisen) på vokal, Paul Magnus Lund og Frode Strømstad på gitarer, Trond Surdal på bass og Emil Nikolaisen på trommer. Sistnevnte har også vært medlem av Loch Ness Mouse. Gitaristene forsvant fort, og inn kom Amy Jubb (alias Tommy André Akerholdt) og Bee Buzter (Even Petter Opheim). Silver flyttet til Oslo i 1998, skulle de ha noen muligheter for å komme seg videre, hadde de større.. Les mer..

Glampønk-band startet i 1996 i Moi på Sørlandet. Bandet besto da av Blanco Summer (Ivar Nikolaisen) på vokal, Paul Magnus Lund og Frode Strømstad på gitarer, Trond Surdal på bass og Emil Nikolaisen på trommer. Sistnevnte har også vært medlem av Loch Ness Mouse. Gitaristene forsvant fort, og inn kom Amy Jubb (alias Tommy André Akerholdt) og Bee Buzter (Even Petter Opheim).

Silver flyttet til Oslo i 1998, skulle de ha noen muligheter for å komme seg videre, hadde de større sjanser til å slå gjennom der. Samme år dro de på sin første tysklandsturné.

Trond Surdal sluttet i 1998, inn kom så Amys bror Kimberly Jubb (Kim Morten Akerholdt), som var med i bandet vel et år. I 2000 fikk Silver med svenske Peady Pedal (Peter Larsson) på bass.

Silver kom med en EP, Billboard Blackout i 2000, og enda en EP; Riot 1 2 3 året etter. De vakte oppsikt på by:Larm i 2001, men deres første album kom ikke før i januar 2004, og bar tittelen White Diary. I 2004 sluttet Emil Nikolaisen for å konsentrere seg om sitt nye band, og da kom Amy Jubb tilbake, men nå som trommeslager.

Silver nyter stor popularitet, ikke bare i Norge, men over det meste av Europa. De spilte i USA våren 2004, og planene er klare for flere utenlandsturneer.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Emil Nikolaisen Trommer ( - 2004)
Even Petter Opheim Gitar
Frode Strømstad Gitar (tidl. medl.)
Ivar Nikolaisen Vokal
Kim Morten Akerholdt Bass (1998 - 1999)
Paul Magnus Lund Gitar (tidl. medl.)
Peter Larsson Bass (2000 - )
Trond Surdal Bass ( - 1998)