Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Silent Witness

Dannet: 1987
Splittet: mai 1991
Også kjent som: Witness
Fra: Stange

I 1987 dannet Stange-gutta Eskil Håkonsen, Henning Ramseth, Vidar Tyriberget og Øystein Karstensen bandet Witness som var en oppfølger etter New Øysteins. Den ferdige (og siste) line-up'en av Silent Witness var klar i 1988. Søket etter en vokalist hadde pågått lenge når de fant en som kunne overta vokalist-jobben som til da var håndtert av gitarist Henning. I mars 1988 kom Roger Indbryn med i bandet. Roger hadde fortid i band som Hurricane og Titleless i.. Les mer..

I 1987 dannet Stange-gutta Eskil Håkonsen, Henning Ramseth, Vidar Tyriberget og Øystein Karstensen bandet Witness som var en oppfølger etter New Øysteins.
Den ferdige (og siste) line-up'en av Silent Witness var klar i 1988. Søket etter en vokalist hadde pågått lenge når de fant en som kunne overta vokalist-jobben som til da var håndtert av gitarist Henning. I mars 1988 kom Roger Indbryn med i bandet. Roger hadde fortid i band som Hurricane og Titleless i hjembyen Trondheim.

Ryktet om at de var et ganske brukbart live-band både visuelt og musikalsk spredte seg, og i 1988 ble Witness tildelt prisen for beste live-band i den lokale NM i Rock. Premien var en innspilling av 2 låter i Toccata Studio i Hamar, noe som resulterte i demoene av låtene til singelen 'No Easy Way Out' / 'The Game Is Over'.

Bandet skrev låter i stil med band de selv var var inspirert av; Van Halen, Whitesnake, Extreme, Mr. Big, Bon Jovi etc.

Bandet gjorde en del konsertert rundt omkring i Norge på denne tiden og ble invitert til noen av de største turnéen i landet, hovedsaklig som support for Return og Tindrum.
De spilte også support for andre band som Sons Of Angels, Sha-Boom, Stage Dolls og DumDum Boys.

I løpet av 1988 endret Witness navn til Silent Witness, et lite og udramatisk navnebytte som var nødvendig for å unngå noen form for misforståelse eller til og med konflikter når de spilte inn singelen.

I slutten av 1989 spilte bandet inn singelen 'No Easy Way Out'. De 1000 eksemplarene som ble trykket opp og utgitt i 1990 ble solgt og/eller gitt bort som promo materiale, noe som resulterte i mange positive tilbakemeldinger. De fikk også en invitasjon til å gjøre en konsert for et TV show som ble sendt to ganger på TVNorge.

De best-selgende artistene dette året solgte mellom 6-7000 eksemplarer av sine singler, noe som på den tida ble tidenes rekord i Norge. Så det å selge nesten 1000 eksemplarer var ganske så ok for et lokalt amatørband.
Silent Witness holdt sin siste konsert på Hamar en mai-kveld i 1991.

I 2008 bestemte bandet seg til å samle sammen det forskjellige materiale dem hadde produsert opp igjennom årene på en CD. Det var da 20 år siden denne besetningen startet med sine øvinger i kjelleren til Eskil i Stange.

Silent Witness bestemte seg samtidig å spille inn noen gamle låter på nytt, for å få et mer tidsriktig lydbilde på 4 av de 'ny-gamle' låtene til CD'en 'Thistory.

Bandet har også innimellom gjort noen sporadiske opptredener for moro skyld. For eksempel ble de invitert til å delta i Returns siste show i Stangehallen foran ca. 3000 hylende fans i år 2000, og en overraskelses i Rogers bryllupsfest i 2002, til å spille inn låtene 'Pictures Of You' og 'Don't Let Me Go' i Hennings Space Valley Studio.

Medlemmer

Eskil Håkonsen Trommer
Henning Ramseth Gitar (+ vokal frem til 1988)
Roger Indbryn Voka (1988 -> )
Vidar Tyriberget Bass
Øystein Karstensen Keyboards

Utgivelser (album)

Silent Witness
Thistory
2008