Matched: artister/(.*)

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Shotgun Whalers

Dannet: 3. april 2007

Med utallige konserter i inn- og utland, har Shotgun Whalers etter hvert blitt et av Norges mest rutinerte liveband. Bandet startet opp våren 2007 etter påtrykk fra The Tiger City Jukes' eminente frontfigur Knut Eide. Debuten fant sted 24. juli 2007 på populære Summertime Blues i Horten. Det selvtitulerte førstealbumet Shotgun Whalers ble gitt ut i august 2008 på Flipside Records, og fikk flotte anmeldelser i Tønsbergs Blad og det norske nettstedet Rockmag Info. Gutta i Shotgun Whalers spiller en.. Les mer..

Med utallige konserter i inn- og utland, har Shotgun Whalers etter hvert blitt et av Norges mest rutinerte liveband. Bandet startet opp våren 2007 etter påtrykk fra The Tiger City Jukes' eminente frontfigur Knut Eide. Debuten fant sted 24. juli 2007 på populære Summertime Blues i Horten.

Det selvtitulerte førstealbumet Shotgun Whalers ble gitt ut i august 2008 på Flipside Records, og fikk flotte anmeldelser i Tønsbergs Blad og det norske nettstedet Rockmag Info.

Gutta i Shotgun Whalers spiller en blanding av blues, rhythm and blues, rock’n roll, rockabilly, country og surf, det hele smeltet sammen til noe de kaller rhythm and bluesabilly. Deres andre album, Sharp Blade (2010), er et flott eksempel på hva rhythm and blueasabilly er. Plata ble godt mottatt av pressen, og Hans Christian Moen i Tønsbergs Blad sa blant annet dette om plata: «Musikken er strengt rockabilly, men elementer fra andre sjangre dukker opp her og der. Likevel, på grunn av den stramme produksjonen og det bevisste lydbildet med en god porsjon klang på vokalen og surfgitar, er plata solid og presis. Bandet høres nå ut som seg selv: Et band med en egen sound. Kvalitet over hele linja, med andre ord. Terningkast fem.»

Våren 2013 fikk gruppa ny trommeslager, da Ulf A. Lauridsen overtok stikkene etter Robert «Bob» Skoglund. Lauridsen er en særdeles garvet musiker som har spilt med mange, er en humørspreder av rang og passer perfekt sammen med resten av gutta i Shotgun.

Shotgun Whalers ga ut albumet Roots Revue 1. april 2017. 19 nye låter er laget til albumet som er en dobbel vinylplate og enkel CD. Med på laget er stjernegitarist Kid Andersen og trekkspill virtuos JT Lauritsen. Samarbeidspartnerne Erik Bentsen på sax og tangentspiller Rune Jensen er også med på å krydre albumets lydbilde.

Bandet utvider besetningen med saksofon og piano ved enkelte anledninger.

Medlemmer

Eigil Sirén Trommer (2007 - 2009)
Hallvard Eriksen Gitar, vokal (2007 -) Nåværende medlem
Oddvar Stensrud Bass, vokal (2007 -) Nåværende medlem
Robert Skoglund Trommer (2009 - 2012)
Simen Sveberg Andreassen Vokal, gitar (2007 -) Nåværende medlem
Ulf A. Lauridsen Trommer (2013 -) Nåværende medlem