Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Serena Maneesh

Dannet: 1999
Fra: Egersund / Moi

Serena Maneesh har ikke lagd mer enn to album på snart femten år. Det hindrer likevel ikke at bandet har blitt karakterisert som en av Norges mest spennende rockegrupper de senere årene. Bandet ledes av Emil Nikolaisen, som ellers har spilt med bl.a. Silver, Extol, Royal og The Loch Ness Mouse. Bandet har sterke elementer av organisk støy i musikken sin, med en vegg av rytmer og lyd som er inspirert av bl.a. My.. Les mer..

Serena Maneesh har ikke lagd mer enn to album på snart femten år. Det hindrer likevel ikke at bandet har blitt karakterisert som en av Norges mest spennende rockegrupper de senere årene. Bandet ledes av Emil Nikolaisen, som ellers har spilt med bl.a. Silver, Extol, Royal og The Loch Ness Mouse. Bandet har sterke elementer av organisk støy i musikken sin, med en vegg av rytmer og lyd som er inspirert av bl.a. My Bloody Valentine, The Velvet Underground, og tysk krautrock.

Serena Maneesh vakte internasjonal oppsikt med ”Serena-Maneesh” i 2005, som først kom på det norske selskapet Honey Milk. De ga ut oppfølgeren ”No 2: Abyss In B Minor” på det internasjonale selskapet 4AD fem år senere, mens Smalltown Supersound var utgiver her hjemme. Bandet har bl.a. delt scene med internasjonale størrelser som Oasis, The Dandy Warhols og Nine Inch Nails, mens Emil Nikolaisen også har jobbet sammen med bl.a. Sufjan Stevens og Woven Hand.

Medlemmer

Ådne Meisfjord
Emil Nikolaisen Vokalist, multiinstrumentalist, låtskriver
Håvard Krogedal Tangenter, bass
Hilma Nikolaisen

Medvirker på

Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005