Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Serena Maneesh

Dannet: 1999
Fra: Egersund / Moi

Serena Maneesh har ikke lagd mer enn to album på snart femten år. Det hindrer likevel ikke at bandet har blitt karakterisert som en av Norges mest spennende rockegrupper de senere årene. Bandet ledes av Emil Nikolaisen, som ellers har spilt med bl.a. Silver, Extol, Royal og The Loch Ness Mouse. Bandet har sterke elementer av organisk støy i musikken sin, med en vegg av rytmer og lyd som er inspirert av bl.a. My.. Les mer..

Serena Maneesh har ikke lagd mer enn to album på snart femten år. Det hindrer likevel ikke at bandet har blitt karakterisert som en av Norges mest spennende rockegrupper de senere årene. Bandet ledes av Emil Nikolaisen, som ellers har spilt med bl.a. Silver, Extol, Royal og The Loch Ness Mouse. Bandet har sterke elementer av organisk støy i musikken sin, med en vegg av rytmer og lyd som er inspirert av bl.a. My Bloody Valentine, The Velvet Underground, og tysk krautrock.

Serena Maneesh vakte internasjonal oppsikt med ”Serena-Maneesh” i 2005, som først kom på det norske selskapet Honey Milk. De ga ut oppfølgeren ”No 2: Abyss In B Minor” på det internasjonale selskapet 4AD fem år senere, mens Smalltown Supersound var utgiver her hjemme. Bandet har bl.a. delt scene med internasjonale størrelser som Oasis, The Dandy Warhols og Nine Inch Nails, mens Emil Nikolaisen også har jobbet sammen med bl.a. Sufjan Stevens og Woven Hand.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Ådne Meisfjord
Emil Nikolaisen Vokalist, multiinstrumentalist, låtskriver
Håvard Krogedal Tangenter, bass
Hilma Nikolaisen

Medvirker på

Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005