Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Septimus

Dannet: 1965
Splittet: 1985
Også kjent som: Rune Alstedts Orkester
Fra: Oslo

Danseband/popband fra Oslo som sprang ut av Rune Alstedts Orkester, som hadde startet opp på slutten av 60-tallet. Viseduoen Dobbelt Opp, med Birger Dahlman og Steinar Fjeld ble etter hvert medlemmer. Fjeld hadde også hatt en viss suksess på egen hånd, og det ble bestemt at bandet skulle satse mer profesjonelt. Alstedt trakk seg da fra bandet, og Fjeld fant på navnet Septimus. For sikkerhets skyld ble bandet den første tida booket som Septimus med Dobbelt Opp og Steinar.. Les mer..

Danseband/popband fra Oslo som sprang ut av Rune Alstedts Orkester, som hadde startet opp på slutten av 60-tallet. Viseduoen Dobbelt Opp, med Birger Dahlman og Steinar Fjeld ble etter hvert medlemmer. Fjeld hadde også hatt en viss suksess på egen hånd, og det ble bestemt at bandet skulle satse mer profesjonelt. Alstedt trakk seg da fra bandet, og Fjeld fant på navnet Septimus. For sikkerhets skyld ble bandet den første tida booket som Septimus med Dobbelt Opp og Steinar Fjeld, skjønt Dobbelt Opp-navnet forsvant ganske fort.

Septimus hadde mange utskiftninger opp gjennom årene, og kun to musikere var med hele tida, trommeslageren Kai Knutsen og Steinar Fjeld. Bandet hadde blåserekke de første årene, og lå da sterkt i Blood Sweat & Tears-gata. Av andre kjente musikere som var innom kan nevnes Finn John Andresen (tidligere i blant annet The New Beatnicks, senere i New Jordal Swingers), Trond Graff (eks Pussycats), og Trond Eliassen (Torry Enghs), og dessuten vikarierte Benny Borg på en turné tidlig på 70-tallet.

Allerede i 1971 var Septimus på turné i USA, og ga ut noen singler både på RCA og EMI før de startet en lengre platekarriere på Talent i 1973. Deres første LP I lag med Septimus ble innspilt live i studio. Det ble flere album etter hvert, skjønt ingen av dem gjorde seg bemerket på VG-lista.

På midten av 70-tallet fikk bandet suksess i Thailand, med låter som «Sha-la-la», «Telstar», «Thailand Girl» og «When You Walk In The Room». De var umåtelig populære på scenen der en periode, da de kjørte rock’n’roll-show med 50-tallsmusikk. Ellers var Septimus et svært aktivt band. I 1975 spilte bandet 241 jobber, året etter var dette redusert med 30 jobber til 211.

I 1980 fikk de tilbud om å flytte til Thailand, og satse for fullt på det asiatiske markedet. Dette var ikke alle medlemmene villige til, og bandet forble i Norge. Bandet skiftet plateselskap i 1983, og skled fra hverandre mot midten av 80-tallet. Navnet ble senere overtatt og brukt av et annet orkester (som i dag har Jenny Jenssen på vokal), hvor også tidligere Septimus-medlem Dahlman spilte en periode. Men bortsett fra det, har ikke dette noe med det opprinnelige Septimus å gjøre.

Ni album og en neve singelutgivelser til tross, det har aldri kommet noen samleplate med Septimus, som var et av de største dansepop-orkestrene i Norge på 70-tallet.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Armand Torp Gitar
Benny Borg (Vikar)
Birger Dahlman Gitar, vokal
Bjørn Løvås Gitar
Finn John Andresen Gitar
Jenny Jenssen Vokal
Kai Knutsen Trommer
Kjell Arne Bråthen Trommer
Rolf Guttormsen Bass
Steinar Fjeld Vokal, gitar
Svein Erik Hvidsten Gitar
Terje Jacobsen
Tor Egil Jensen
Tor Søreng Bass
Trond Eliassen
Trond Graff Orgel (1974 - 1989)
Øyvind Fossheim Tangenter, trekkspill
Øyvind Myhre Orgel, piano

Medvirker på

Jenny Jenssen, Steinar Fjeld
Det Beste av Det Meste - Septimus 40 år
2011
Diverse artister
Dansegalla 2008
2008
Diverse artister
La Det Swinge
2002
Diverse artister
Full Fart I Dur Og Moll
2002
Diverse artister
SE og HØR Gigant-Kassett
1983
Diverse artister
NAMA Kassetten 1982
1982
Diverse artister
Treff 78-1
1978
Diverse artister
Treff 78-2
1978
Diverse artister
Treff 77-2
1977
Diverse artister
Treff 77-1
1977
Diverse artister
Treff 76-1
1976
Diverse artister
Treff 76-2
1976
Diverse artister
På Treff Med 9
1975
Diverse artister
På Treff Med 10
1975
Diverse artister
På Treff Med 6
1974
Diverse artister
På Treff Med 2
1973