Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Satyricon

Dannet: 1992
Også kjent som: Eczema
Fra: Oslo

Svartmetallband fra Oslo, etablert i 1992, regnes som et av de beste bandene i sin genre. Basisen i bandet er duoen Satyr (Sigurd Wongraven) på gitar/vokal/bass og Frost (Kjetil Haraldstad) på trommer. Det er stort sett disse to som står for all innspilling i studio. Gjestemusikere som Samoth (Tomas Thormodsæter Haugen, Emperor), Anders Odden ( Cadaver) og Ingar Amlien ( Crest Of Darkness) for å nevne noen, har gjort enkelte bidrag for bandet i studio. På Volcano gjorde også.. Les mer..

Svartmetallband fra Oslo, etablert i 1992, regnes som et av de beste bandene i sin genre. Basisen i bandet er duoen Satyr (Sigurd Wongraven) på gitar/vokal/bass og Frost (Kjetil Haraldstad) på trommer. Det er stort sett disse to som står for all innspilling i studio. Gjestemusikere som Samoth (Tomas Thormodsæter Haugen, Emperor), Anders Odden (Cadaver) og Ingar Amlien (Crest Of Darkness) for å nevne noen, har gjort enkelte bidrag for bandet i studio.

Volcano gjorde også Anja Garbarek noen vokale innslag. Duoen bruker Arnt Ove Grønbech (gitar), Steinar Gundersen (gitar) og Lars Norberg (bass) som livemusikere. Førstnevnte holder til i Keep Of Kalessin, mens de to andre til daglig spiller i Spiral Architect.

Demoen The Forest Is My Throne fra 1992 ble presset i 1500 eksemplarer, og ble distribuert i toneangivende miljøer også utenfor Norge. Debuten Dark Medieval Times kom i 1993, og fikk svært god mottagelse. The Shadowthrone (1994) solgte bra, herfra stammer låten «Hvite Krists død». Året etter kom The Forest Is My Throne-demoen ut som en splitt-CD med Enslaveds kjente demo Yggdrassil.

Neste utgivelse, Nemesis Divina, ble gruppens første storselger, mer enn 100 000 eksemplarer gikk ut, og de gjennomførte sin første store Europa-turné. De ble også det første bandet i genren som ga ut video, hvor låten «Mother North» er med. De to neste utgivelsene befestet Satyricon som et ledende band og de turnerte både i Europa og USA. På en av Europa-turneene var de invitert med som Panteras «special guests». Satyricon har også gitt ut dokumentaren Roadkill Extravaganza. Volcano med hitlåten «Fuel For Hatred» kom i 2002 og fikk både Spellemannpris og Alarmpris.

I 2006 ble Now, Diabolical utgitt. Det oppnådde andreplass på VG-lista, og blir sammen med Volcano sett på som gjennombruddet til bandet. Gruppen utgav sitt syvende album, The Age of Nero i november 2008.

Medlemmer

Anders Odden Bass, konsertmusiker (2009 - )
Carl-Michael Eide (Tidligere medlem)
Daniel Olaisen Gitar (1996 - 1999)
Frost (musiker) Trommer
Håvard Jørgensen Gitar (tidligere medlem)
Sanrabb Gitar, livemusiker
Sigurd Wongraven Gitar, vokal, bass
Svartalv Sessionmusiker
Tchort (1997 - 1999)