Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

S. Møller Storband

Dannet: 1974
Fra: Trondheim

S. Møller Storband har alltid vært et litt utradisjonelt storband, som søker å gjøre nye kreative grep for å utvikle, og utfordre, de musikalske muligheter som finnes for en moderne storbandbesetning. Dette gjør vi blant annet gjennom å spille både ny og egenkomponert musikk og jevnlig holde konserter med musikk skrevet av bandets egne musikere, noe vi har gjort siden vi ble stiftet i 1974. Storbandet er tilknyttet Musikerlåfte ved Studentersamfundet i Trondhjem. Bandets medlemmer er hovedsakelig studenter, og mange.. Les mer..

S. Møller Storband har alltid vært et litt utradisjonelt storband, som søker å gjøre nye kreative grep for å utvikle, og utfordre, de musikalske muligheter som finnes for en moderne storbandbesetning. Dette gjør vi blant annet gjennom å spille både ny og egenkomponert musikk og jevnlig holde konserter med musikk skrevet av bandets egne musikere, noe vi har gjort siden vi ble stiftet i 1974. Storbandet er tilknyttet Musikerlåfte ved Studentersamfundet i Trondhjem. Bandets medlemmer er hovedsakelig studenter, og mange av våre nåværende og tidligere medlemmer har studert på jazzlinja eller musikkvitenskap ved NTNU.
Storbandet holder et høyt musikalsk nivå, og har særlig de siste årene hatt en stor utvikling. Bandet jobber tett med etablerte musikere og komponister gjennom sine prosjekter, og jobber aktivt for å fremme og skrive ny Norsk storbandmusikk. Christian Aftret Eriksen har siden 2014 vært bandets kunstneriske leder.
I 2009 samarbeidet S. Møller med pianisten Vigleik Storaas. Under UKA 2011 i Trondheim hadde bandet et svært populært samarbeid med Vidar Busk, og det ble også samme år gjennomført et vellykket Vreeswijk-prosjekt med låter skrevet av bandets egne medlemmer. S. Møller er et av få storband som regelmessig skriver sin egen musikk, og i 2012 ble det også gjennomført en konsert kun med låter skrevet av bandets egne medlemmer. Samme år spilte også storbandet en konsert med Norske slagere, samtlige arrangert av bandets medlemmer. Våren 2013 spilte S. Møller musikk av Eirik Heggdal med Erlend Jentoft som solist på Rockheim. Under UKA 2013 gjennomførte storbandet en svært godt mottatt og smekkfull Soul-konsert under ledelse av saksofonist Kåre Kolve, og i 2014 kan vi trekke frem vårens Zappa-konsert som et høydepunkt, hvor vi spilte for et fullsatt Rockheim under ledelse av Andreas Håkestad. Flere av arrangementene fremført på Zappa-konserten var arrangert på bestilling fra S. Møller.
Av musikalske ledere for S. Møller i nyere tid, kan vi særlig trekke frem; Øyvind Brække, Erlend Skomsvold, Håvard Lund, Tor Yttredal, Ståle Storløkken og Andreas Håkestad.