Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Roy Hansen (2)

Født: 7. november 1939
Død: 24. desember 2017
Fra: Oslo

Roy Hansen startet musikerkarrieren som 13- åring. Han var også en ivrig danser, som opplevde stor suksess som en del av danseparet Käthe og Roy.  De vant en rekke konkurranser, og virket også som danseinstruktører i USA på 1960-tallet. Senere startet de opp Käthe og Roys Dansestudio, i tillegg til at Hansen i flere år drev Hjørdis Undsets dansestudio i Strøget i Oslo.   Roy Hansen startet sitt første orkester, Cocktail Capers, alt i 1954. Han danset og sang på Chat Noir.. Les mer..

Roy Hansen startet musikerkarrieren som 13- åring. Han var også en ivrig danser, som opplevde stor suksess som en del av danseparet Käthe og Roy.  De vant en rekke konkurranser, og virket også som danseinstruktører i USA på 1960-tallet. Senere startet de opp Käthe og Roys Dansestudio, i tillegg til at Hansen i flere år drev Hjørdis Undsets dansestudio i Strøget i Oslo.
 
Roy Hansen startet sitt første orkester, Cocktail Capers, alt i 1954. Han danset og sang på Chat Noir for Jens Book-Jenssen, og vant flere Norgesmesterskap i swing og rock’n’roll. Sammen med Käthe Berntzen ble han også Europamester i 1957. 

Roy Hansen var en dyktig trekkspiller, og vant blant annet jazz-klassen under Landsfestivalen i 1976. I siste halvdel av 60-tallet turnerte Roy Hansens Orkester også sammen med Ray Adams. Rundt 1970 startet han Roy Hansens kvintett, der blant annet Reidar Myhre (tenorsax), Rune Tollefsen (trommer), Roy Mørk (bass) og Arne Quigstad (gitar) har vært med. I 1980 medvirket de i NRK-programmet Det svinger i studio. Da besto kvintetten av Roy Hansen, Arne Qvigstad, Roy Mørk, Magne Henriksen (xylofon) og Ole Jacob Valheim (trommer). En ny TV-opptreden kom i september 1988, da i programmet Hæla i taket med Gunvor Hals.

I 1976 ga Roy Hansen Kvartett ut LP-platen Never Olds. Roy Hansen opptrådte med internasjonalt kjente trekkspillere som Art van Damme og Mat Mathews, og ga i 1981 ut albumet Just Like This med sistnevnte. Musikerne på denne platen er Bjørn Svendsen (bass), Bjørn Thorp (trommer) og Arne Quigstad. På 1980-tallet spilte orkesteret også for et norskamerikansk publikum i USA, med Ivar Simastuen som solist. Det ble i alt to turnéer i USA. Orkesteret spilte dessuten i Verdensmesterskapet for profesjonelle dansere. 
 
I senere år spesialiserte Hansen seg på swing-musikk for et voksent publikum, og spilte mye til dans og underholdning, blant annet som trio med Tollefsen og Mørk. Roy Hansen jobbet ellers hos Myhrbraaten Musikk i Oslo, og var også leder for trekkspillavdelingen til Schlagerforlaget. 

Medlem i

Roy Hansens Kvartett Trekkspill
Roy Hansens Orkester Trekkspill

Utgivelser (album)

Roy Hansen (2)
Just Like This
1981

Medvirker på

Roy Hansens Kvartett
Never Olds
1976