Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Roy & Rypejegerne

Dannet: 1988
Splittet: 1993
Fra: Skedsmo

Akershus-gruppe som ble ledet av Roy Gunnar Botten (sang, gitar og munnspill), med Thomas Karlstad (gitar), Stig Arnesen (gitar), Fred Struk (trommer) og J. R. Nybak (bass). Fonogramdebuten fant sted med en kassettutgivelse, Ekte rockere har sure sokker, før de platedebuterte med EP-en Det er ikke alltid like lett baby i 1990, på sitt eget selskap, Rundbrenner Records. Roy Botten var av den aktive sorten, i 1991 kom en kassett med tittelen Bare i min egen hjerne under navnet.. Les mer..

Akershus-gruppe som ble ledet av Roy Gunnar Botten (sang, gitar og munnspill), med Thomas Karlstad (gitar), Stig Arnesen (gitar), Fred Struk (trommer) og J. R. Nybak (bass). Fonogramdebuten fant sted med en kassettutgivelse, Ekte rockere har sure sokker, før de platedebuterte med EP-en Det er ikke alltid like lett baby i 1990, på sitt eget selskap, Rundbrenner Records.

Roy Botten var av den aktive sorten, i 1991 kom en kassett med tittelen Bare i min egen hjerne under navnet Roy Albert Hall, et pseudonym som han benyttet flere ganger. Samme år kom han og Rypejegerne med kassett nummer to. Bandets eneste CD-utgivelse, Det driter jeg i, kom året etter. Roy og Rypejegerne ble oppløst i 1993.

Et samlealbum fra Roy Albert Hall fulgte i 1993, før han i 1994 kom med en CD under navnet Roy & Raddisene, et soloprosjekt der musikerne var hyret inn for anledningen. En Roy Albert Hall-utgivelse til fulgte i 1997, med tittelen Roy Albert Hall og vennene hans gir jernet.

Botten har hatt fingrene borti mange prosjekter både som musiker og produsent. Kanskje mest kjent er Roy Albert Halls techno-versjon av Sputniks «Skilles Johanne» fra 1997. Ikke bare ble den sluppet på CD-singel, men den var også med på CD-samlingen Summer Party, som solgte 80 000. Botten har også hatt mer enn et par fingre borti plater med band som Blackbirds, Roy Widars Kvintett og The Men They Couldn’t Shave.

Fra 2000 har han vært medlem av rockabilly-bandet Goin' Ape, sammen med blant andre Bjørn Asle Nordli, tidligere i det legendariske pønkbandet De Sjenerte. Goin’ Ape har foruten en del singler også utgitt et par album.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Fred Struk Trommer
J.r. Nybak Bass
Roy Botten Låtskriver, vokal, gitar, munnspill, produsent
Stig Arnesen Gitar
Thomas Karlstad Gitar