Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rolf B. Oldeide

Født: 16. februar 1973

Rolf B. Oldeide er også kjent under alias Schreck og/eller Rolf Royce. Siden slutten av 1980-tallet har han vært med på å sette sitt preg på musikkmiljøet i både Ålesund og i Bergen; han har spilt både gitar og bass, samt vært sanger i en årrekke. Han er en særdeles produktiv låtskriver, i tillegg til å være kunstmaler, utdannet i Norge og i England. Hovedtyngden av hans musikalske inspirasjon kommer fra Kiss først og fremst, tett fulgt av Black Sabbath,.. Les mer..

Rolf B. Oldeide er også kjent under alias Schreck og/eller Rolf Royce. Siden slutten av 1980-tallet har han vært med på å sette sitt preg på musikkmiljøet i både Ålesund og i Bergen; han har spilt både gitar og bass, samt vært sanger i en årrekke. Han er en særdeles produktiv låtskriver, i tillegg til å være kunstmaler, utdannet i Norge og i England.

Hovedtyngden av hans musikalske inspirasjon kommer fra Kiss først og fremst, tett fulgt av Black Sabbath, Kreator, Misfits, Muse, OverKill og Raga Rockers. Tyngde tilførte han visselig det året han var fast medlem i kultbandet Paradise In Bloom, der han hadde det meste av initiativet på bandets produksjon 'Heavens Die' i 1998, og han var også en trofast stand-in på gitar i live-sammenheng ved et par anledninger senere. I ettertid er han imidlertid først og fremst kjent som primus motor i bandet HellHikers, hans musikalske hjertebarn nummer 1. HellHikers spiller horrorpunk, eller HellPunkRock! De har spilt sammen med blant andre Thulsa Doom og The Carburetors, og de har vært flere steder rundtom i Norge og gjort konserter; Ålesund, Bergen, Oslo, Halden og Sogndal er blant stedene som har fått besøk, og mottakelsen har alltid vært ekstatisk.

Rolf B. Oldeide har også som Rolf Royce deltatt som gjest (vokal/backing vokal) på en skive med metalbandet Helheim, 'Kaoskult'.

Medlem i

Boa bass, komponist, tekstforfatter
Furor Plutonicus synth, tromming, samples, mix.
HellHikers vokal, komponist, tekstforfatter, coverkunstner, grunnlegger
Karloff bass, komponist
Mon Cheri Gitar, komponist
Necrophiliac Gitar, bass
New Romantic Horse Shit gitar, tekstforfatter (1994)
Paradise In Bloom bass, gitar, backup vox, komponist, tekster, (1997-98, 2001), gitar live (1999-2000), coverkunst
Sardonicus vokal, gitar, bass, trommer, komponist, tekstforfatter
Slaamaskin Vokal
The Strap-Ons vokal
White Wedding Wasters vokal
Zymotic Disease vokal (gjest)