Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Roar Engelberg

Født: 26. juli 1964
Fra: Romedal

Panfløytist fra Romedal i Hedmark, f. 26.7.1964. Begynte å spille panfløyte som 11-åring. Avsluttet i 1989 soliststudiet på panfløyte ved musikkonservatoriet i Hilversum, Nederland. Han var den første i Vest-Europa som gjorde dette, og han ble Norges første profesjonelle utøver på panfløyte. Roar Engelberg ble kjent gjennom sitt samarbeid med Iver Kleive og platene Alveland (1985), Panorama (1986) og Julefred (1988). Engelbergs plater preges av hans allsidighet. Panfløyten brukes til både folkemusikk, klassisk, religiøse toner, sydlandske melodier og ren pop... Les mer..

Panfløytist fra Romedal i Hedmark, f. 26.7.1964. Begynte å spille panfløyte som 11-åring. Avsluttet i 1989 soliststudiet på panfløyte ved musikkonservatoriet i Hilversum, Nederland. Han var den første i Vest-Europa som gjorde dette, og han ble Norges første profesjonelle utøver på panfløyte.

Roar Engelberg ble kjent gjennom sitt samarbeid med Iver Kleive og platene Alveland (1985), Panorama (1986) og Julefred (1988). Engelbergs plater preges av hans allsidighet. Panfløyten brukes til både folkemusikk, klassisk, religiøse toner, sydlandske melodier og ren pop. For dette har han måttet tåle både ros og ris. Som eksempler på dette kan nevnes hans hyllest til Beatles, Masterpieces Of The Beatles (1991), som skapte en viss diskusjon blant både tilhengere og motstandere av den kjente gruppen. Likeledes albumet Har en drøm (1998) som besto av 14 norske popmelodier, og som var et forsøk på å demme opp for det store salget av TV-annonserte plater med syntetisk panfløytemusikk. I manges ører er panfløytemusikk ensbetydende med ventemusikk i telefonen, noe artisten selv ikke ser på som negativt. Hans credo er at enhver form for bruk av panfløytemusikk er flott.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.