Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Gitar
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Road

Splittet: 1986
Fra: Oslo

Oslobaserte Road spilte klassisk hard rock. Bandet ble startet tidlig på 80-tallet av trommeslager Willy Bendiksen ( Høst). Resten av besetningen besto av Eivind Aarset (vokal), Jon Berg (gitar) og Jørun Bøgeberg (bass). Etter debutalbumet sluttet Aarset og ble erstattet av Knut Akselsen, og kort etter ga Bøgeberg seg til fordel for Øystein «Sid» Ringsby. Akselsen rakk kun en EP med bandet. Han valgte å slutte da han fikk tilbud om å bli med i svenske Silver Mountain. Ny vokalist.. Les mer..

Oslobaserte Road spilte klassisk hard rock. Bandet ble startet tidlig på 80-tallet av trommeslager Willy Bendiksen (Høst). Resten av besetningen besto av Eivind Aarset (vokal), Jon Berg (gitar) og Jørun Bøgeberg (bass). Etter debutalbumet sluttet Aarset og ble erstattet av Knut Akselsen, og kort etter ga Bøgeberg seg til fordel for Øystein «Sid» Ringsby. Akselsen rakk kun en EP med bandet. Han valgte å slutte da han fikk tilbud om å bli med i svenske Silver Mountain. Ny vokalist ble Børge Pedersen (Hardline). Road turnerte veldig mye i perioden de holdt på, men ikke lenge etter utgivelsen av Breaking Out (1986) ble bandet oppløst.

Jørun Bøgeberg har vært med i en rekke andre band og er en flittig benyttet studiomusiker. Han har spilt med band som Flax og Junipher Greene, og ikke minst var han fast bassist hos a-ha i perioden 1990–94. Han var med på turneene deres og spiller på East of The Sun West Of The Moon og Memorial Beach. Bøgeberg ga ut CD-en Songs From The Pocket i 1996.

Utgivelser (album)

Road
Breaking Out
1986
Road
This is just rock 'n' roll
1983